У Німеччині зробили перші щеплення від коронавірусу

Здоров'я, Новини, Суспільство

У землі Саксонія-Ангальт зробили щеплення від коронавірусу мешканцям та персоналу будинку для літніх людей. Першою отримала вакцину 101-річна Едіт Квойцалла. Офіційно початок вакцинації у ФРН планували на 27 грудня.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФз посиланням на DW.

У Німеччині вже застосували затверджену нещодавно в ЄС вакцину BioNTech/Pfizer від коронавірусу. У суботу, 26 грудня, щеплення цієї вакциною зробили мешканцям та персоналу одного з будинків для престарілих у місті Гальберштадт, що в землі Саксонія-Ангальт.

Першою з вакцинованих мешканців цього будинку була 101-річна Едіт Квойцалла (Edith Kwoizalla). Загалом цього дня щепилися від коронавірусу близько 40 мешканців закладу, а також 10 працівників.

Офіційно початок кампанії з вакцинації населення Німеччини від коронавірусу був запланований на 27 грудня. Утім, керівник цього розташованого на сході Німеччини будинку для престарілих Тобіас Крюґер (Tobias Krüger) вирішив не гаяти часу. “Кожен день очікування – це на день забагато”, – пояснив причини такого поспіху пан Крюґер журналістам, цитує агенція новин dpa.

У будинку в Гальберштадті вирішили вакцинуватися дві третини з 59-ти мешканців та четвертина з 40-ка співробітників. Крюґер – серед тих, хто зробив вибір на користь щеплення. Однак він зазначив, що розуміє і перестороги, пов’язані з вакцинацією.

Приблизно за три тижні – 15 січня – мешканцям та персоналу цього будинку мають ввести другу дозу вакцини.

У рамках кампанії з вакцинації першими в Німеччині щеплення мають зробити особам віком старше 80 років, а також медперсоналу і працівникам сфери догляду.

Цього ж дня перші щеплення вакциною BioNTech/Pfizer зробили в Угорщині та Словаччині. У більшості країн-членів ЄС старт вакцинації заплановано на 27 грудня.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.