Шмигаль прогнозує зростання економіки на 5% у 2021 році

Економіка, Новини, Політика

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що у 2021 році, згідно з економічним прогнозом Кабміну, зростання економіки України повинно скласти 5%.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на очільника уряду у Facebook.

“У 2021-й ми заходимо із прогнозами про зростання економіки на майже +5%. Для цього в нас із вами є все необхідне: стратегія, ресурси та готовність спільно працювати заради блага своєї країни.

До кінця року доходи бюджету буде суттєво перевиконано. Коли наш уряд прийшов у березні, відставання по доходах становило майже 40 млрд грн. Завдяки активній роботі по боротьбі зі схемами та скрутками цю цифру вдалося нівелювати. У порівнянні з минулим роком податкові органи завершують рік збільшенням зборів на більш ніж 60 млрд гривень” – написав Шмигаль.

Прем’єр запевнив, що держава повністю виконує свої зобов’язання, зокрема, щодо фінансування капітальних витрат.

За його словами, на Єдиному казначейському рахунку станом на 23 грудня було понад 60 млрд гривень, і це “абсолютний рекорд на цю дату”.

Також він додав, що всі борги із зарплат шахтарям виплачені, кошти на закупівлю вакцин виділені, доплати у розмірі 8 тисяч грн українцям, діяльність яких буде припинена внаслідок “карантину зимових канікул”, вже здійснюються.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.