У МОЗ виключили перенесення жорсткого карантину

Здоров'я, Новини

Перенесення локдауна, який запланований на період із 8 по 24 січня, не буде навіть у випадку значного скорочення захворюваності на коронавірус.

Про це на брифінгу в четвер, 24 грудня, повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов, інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на Слово і Діло.

«Жорсткий карантин буде з 8 по 24 січня. В кінці січня починається зростання хворих на грип, у яких спостерігаються такі ж ускладнення. Нам необхідно зайти в лютий із мінімальною кількістю хворих на COVID-19. Тому жодно го перенесення жорсткого карантину в січні не буде», – сказав він.

Говорячи про рішення Кабміну продовжити роботу ресторанів в новорічну ніч, Степанов зазначив, що навіть при забороні роботи після 1:00 це навряд чи б змусило людей розійтися.

«Рішення уряду стосується виключно часу роботи закладів громадського харчування, інші обмеження залишаються… Навряд чи всі ресторани почнуть закриватися о 1:00 ночі. Ми розуміємо, що хтось працюватиме до 2:00 тощо», – сказав Степанов.

Раніше Кабмін дозволив ресторанам працювати до ранку в новорічну ніч.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.