Будуть радники: в Івано-Франківській громаді не призначатимуть старост сіл

Новини, Суспільство

Резюме кандидатів зібрали, співбесіди провели, проте від “старост” врешті відмовились – депутати не голосуватимуть за старост у селах Івано-Франківської громади.

Планувалось, що на сесії Івано-Франківської міської ради 24 грудня призначать старост 18 сіл. Проте, у порядок денний питання не включили, пише інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на Версії.

А згодом взагалі повідомили, що старост у селах не буде. Натомість мер призначить своїх радників.

“Змінюється концепція роботи старост. Проте, я своїм розпорядженням міського голови по кожному селу призначу радника міського голови, якого включать у виконком. Це будуть мої люди на зарплаті. Бо в селах треба вивозити сміття, виконувати інші роботи. Дуже багато по громадах відмовляються від старост”, – відмітив міський голова Руслан Марцінків.

Він додав, що вже знає, хто буде радником в кожному селі, проте конкетних прізвищ не назвав.

“Ми переговорили з представниками, які будуть призначені радниками і вони знають, яку вони роботу повинні виконувати. Понад 40 кандидатів подавалися на старост. Вони є достойними. Але на цьому етапі не прописана процедура громадських консультацій. Просто міський голова виносить на сесію і голосує. Це моє рішення, є голова Франківської громади і я повинен забезпечити виконання влади на території всієї громади”, – каже Марцінків.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.