Що відомо про майбутнього голову Івано-Франківської ОДА (відео+фото)

Відео-новини, Новини, Політика

Сотник Майдану, волонтер та каратист – це все про Андрія Бойчука, кандидатуру якого затвердив Кабмін на посаду голови Івано-Франківської ОДА.

16 грудня на засіданні уряду погодили призначення 44-річного Андрія Михайловича Бойчука на посаду голови Івано-Франківської ОДА, пише  щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на Версії.

Для багатьох це стало несподіванкою, оскільки ймовірними претендентами на це крісло називали Назарія Іваніва – екс-голову Брошнів-Осадської ОТГ, та Марію Савку – першу заступницю трьох останніх очільників Прикарпаття.

Хоча Андрій Бойчук і народився в Івано-Франківську, проте на Прикарпатті його майже не знають. Мабуть тому, що одразу після закінчення Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу він поїхав працювати за межі області.

8 років Бойчук жив на Одещині, потім перебрався до столиці, де “дослужився” до посади директора департаменту в Міністерстві енергетики. Час від часу він з’являвся і на Прикарпатті, втім надовго на батьківщині не затримувався.

Зображення може містити: 4 людини

Кар’єра

Як тільки в ЗМІ просочилась інформація про ймовірне призначення Бойчука головою Івано-Франківської ОДА, у Вікіпедії з’явилась його особиста сторінка. Втім через тиждень вона була вилучена з вільної інтернет-енциклопедії. Проте саме у Вікіпедії була зібрана найповніша інформація про кар’єрний злет майбутнього очільника Франківщини:

2002-2005 рр. – Компресорна станція «Тарутине», Одеське ЛВУМГ УМГ «Прикарпаттрансгаз» ПАТ «Укртрансгаз» НАК «Нафтогаз» України, машиніст технологічних компресорів на КС (компресорній станції), Одеська область, м.Тарутине.

2005-2006 рр. – Одеський ЛВУМГ «Прикарпаттрансгаз» ПАТ «Укртрансгаз» НАК «Нафтогаз» України, інженер електрохімічного захисту, м.Одеса.

Для багатьох це стало несподіванкою, оскільки ймовірними претендентами на це крісло називали Назарія Іваніва – екс-голову Брошнів-Осадської ОТГ, та Марію Савку – першу заступницю трьох останніх очільників Прикарпаття.

Хоча Андрій Бойчук і народився в Івано-Франківську, проте на Прикарпатті його майже не знають. Мабуть тому, що одразу після закінчення Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу він поїхав працювати за межі області.

8 років Бойчук жив на Одещині, потім перебрався до столиці, де “дослужився” до посади директора департаменту в Міністерстві енергетики. Час від часу він з’являвся і на Прикарпатті, втім надовго на батьківщині не затримувався.

 

2006-2010 рр. – Одеське ЛВУМГ (лінійно-виробниче управління магістральних газопроводів управління магістральних газопроводів) «Прикарпаттрансгаз» ПАТ «Укртрансгаз» НАК «Нафтогаз» України, інженер компресорних станцій і лінійно-експлуатаційної служби, м.Одеса.

2010-2011 рр. – ІФТЦ НВЦ ТД (Івано-Франківський технічний центр науково-виробничого центру технічної діагностики) «Техдіагаз» ПАТ «Укртрансгаз» НАК «Нафтогаз» України, Лабораторія технічної діагностики, інженер 2-ї категорії, м.Івано-Франківськ.

2011 р. — ПАТ «Укртрансгаз» НАК «Нафтогаз» України, Департамент капітального будівництва, ремонтів та МТП, Управління планування, підготовки та фінансування ремонтів, відділ підготовки та супроводження ремонтів; провідний інженер, м.Київ.

2014 р. — помічник-консультант народного депутата України Андрія Парубія (радник з питань енергетичної безпеки та нафтогазового сектору).

2014 — 2015 рр. — Міністерство енергетики та вугільної промисловості України; директор Департаменту з питань функціонування та реформування нафтогазового сектору. Безпосередньо займався питаннями реформування газотранспортної системи України.

Майдан та Революція Гідності

Андрій Бойчук під час Революції Гідності був сотником 37-ї  Сотні Самооборони Майдану. Після втечі Януковича його сотня взяла під охорону дипломатичні установи у столиці.

Вочевидь, саме з Майдану розпочалась “співпраця” франківця з комендантом загонів самооборони, нардепом Андрієм Парубієм. Адже з 2014 року Бойчук став помічником-консультантом Парубія у Верховній Раді.

Міністерство енергетики

Після перемоги Євромайдану Бойчук стає радником з питань енергетичної безпеки та нафтогазового сектору Андрія Парубія – на той час секретаря Ради нацбезпеки і оборони України.

Зображення може містити: 5 людей

Згодом франківець потрапляє в Міністерство енергетики та вугільної промисловості України. – спочатку як помічник міністра Юрія Продана в “уряді камікадзе” Арсенія Яценюка.

Через деякий час Андрій Бойчук стає директором Департаменту з питань функціонування та реформування нафтогазового  сектору.

Під час роботи в Кабміні Бойчук відкрито виступив проти наступника Продана – нового міністра енергетики та вугільної промисловості України Володимира Демчишина через постачання електроенергії в Крим. В договорі АР Крим позначена як “Кримський федеральний округ Російської Федерації”, що викликало резонанс у ЗМІ.

Також Бойчук ініціював розслідування діяльності НАК “Нафтогаз України” та перевірку ціноутворення на природний газ, втім реалізувати задумане так і не вдалося.

Волонтерство

Після звільнення з Міністерства Андрій Бойчук активно зайнявся волонтерською діяльністю. Співпрацював з українською діаспорою у США.

В 2017 році заснував громадську організацію “37 Сотня Самооборони Майдану”, став співзасновником та керівником громадської спілки “Корпус захисників Революції Гідності”. Разом з волонтерами займався допомогою армії та добровольчим батальйонам.

Зображення може містити: 1 особа

У квітні 2020 року в рідному Івано-Франківську створив “Благодійний фонд “Центр волонтерських ініціатив”, для “допомоги Прикарпаттю у приборканні пандемії коронавірусу”. Фонд зареєстрованний в Івано-Франківську за адресою Дністровська,5 в одному з приміщень Центрального ринку.

Також  Андрій Бойчук є першим віцепрезидентом Національної Федерації Кйокушінкаі Карате Унії України.

Зображення може містити: 1 особа

Статки

За день до засідання Кабінету Міністрів, увечері 15 грудня на сайті НАЗК була опублікована декларація Андрія Бойчука. Через два дні кандидат на посаду голови Івано-Франківської ОДА подав ще одну декларацію, бо в попередній “забув” вписати житло на Одещині.

Андрій Бойчук зареєстрований в смт.Тарутине Одеської області. Тут же задекларував квартиру, в якій прописаний. Вказав, що цим житлом фактично не користується, а власником нерухомості є Юрій Терлецький.

Сам Андрій Бойчук жодної нерухомості не має. Натомість його дружина Оксана Бойчук, володіє 30% земельної ділянки у Києві площею 12 соток та об’єктом нерухомості у столиці площею 149,7 кв. метрів. Щоправда, він не має статусу житлового, та це не заважає майбутньому голові Івано-Франківської ОДА в ньому проживати.

Дружина володіє автомобілем Skoda Fabia 1.4 2006 року випуску, а декларант є власником мотоцикла BMW K1200S 2007 року випуску .

фото ілюстративне

Андрій Бойчук є засновником двох фірм: «ЛНГ Лендхолдер» та «Інформаційне агентство Правотудей». За даними YouControl, основним видом діяльності «ЛНГ Лендхолдер» є торгівля пальним (фірма зареєстрована у 2016 році). 18 грудня 2020 року компанія змінила бенефеціара – новим власником та керівником стала Людмила Пищай.

«Інформаційне агентство Правотудей» займається діяльністю у сфері права, інформаційних агентств, дослідженнями кон’юнктури ринку та громадської думки. Статутний капітал компанії – 800 гривень. 11 грудня 2011 року Андрій Бойчук передав свою частку у агенстві співвласнику Олексію Бежевцю.

Жодного доходу від діяльності цих компаній Бойчук не задекларував.

У 2019 році єдиним доходом родини Бойчуків була заплата дружини – у «Київтрансгазі» 142 тис. грн та «Укртрансгазі» 210 тис. грн, – а також проценти “Укргазбанку” у сумі 1133 гривень.

Андрій Бойчук хоч і не працював, але має понад 9 мільйонів гривень заощаджень – 300 тисяч доларів, 280 тисяч гривень та 15 тисяч євро.

Також Бойчук 1 січня 2019 року оформив кредит у «Приватбанку» на 4 мільйони гривень. Він вже сплатив 3,6 млн. гривень у рахунок основної суми позики та майже 200 тис. гривень відсотків.

Співбесіда в Кабміні

16 грудня Андрій Бойчук в режимі відеоконференції виступив перед міністрами, відмітивши, що Івано-Франківська область має провідний економічний потенціал і за показниками ВРП поступається тільки Львівській.

Кандидат розповів, що має 13-річний досвід роботи у паливно-енергетичному секторі.

“Я можу не лише оцінити ефективність роботи, але й бачу своїм завданням зростання інвестицій у галузь та наповнення бюджету», – заявив Бойчук.

Він відмітив, що основними завданнями бачить боротьбу з ковідом та забезпечення медзакладів, залучення бізнесу до боротьби з епідемією, розвиток промисловості та використання туристичного потенціалу регіону.

“Область має унікальний рекреаційний потенціал Карпат, що в умовах коронакризи у світі та зростання попиту на внутрішній туризм створює перспективу росту галузі. Як приклад реалізації великого інфраструктурного проєкту, я бачу модернізацію існуючого Івано-Франківського аеропорту”, – додав Андрій Бойчук.

Він прагнутиме налагодити комунікацію команди президента з місцевим населенням, оскільки, на його думку, протягом останнього року вона була досить слабкою.

“Розумію структуру місцевих еліт, бачу завдання посилити комунікацію їх між собою та з місцевим самоврядуванням”, – сказав Бойчук у своїй доповіді.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль поцікавився, чим Андрій Бойчук займався останні чотири роки, оскільки в особовій картці зазначено, що з 2016 року тимчасово не працює.

“Але я розумію, що якийсь вид діяльності ви провадите. То чим ви займались з 2016 року?”, – уточнив Шмигаль.

«З моменту, коли пішов з Міненерго, я не займав ніяких посад. Присвятив свій час забезпеченню потреб армії і волонтерській діяльності, зокрема. Є відповідні напрацювання, всім відомо, що залучено багато коштів з діаспори», – сказав Бойчук.

Призначення Андрія Бойчука наразі на підписі у президента Володимира Зеленського. Тож чи отримає Франківщина нового очільника ще до Нового року – покаже час.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.