Прикарпатського боржника аліментів змусили сплатити понад 50 тисяч гривень

Новини, Суспільство

Через тимчасові обмеження у правах прикарпатець сплатив всю суму заборгованості по аліментах.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на Південно-Західне міжрегіональне управління Міністерства юстиції.

На примусовому виконанні у Калуському міськрайонному відділі ДВС перебуває виконавче провадження про стягнення аліментів з боржника на користь стягувача.

У зв’язку із наявною заборгованістю боржника обмежили у правах: виїзду за межі України, керування транспортними засобами, полювання та користування зброєю.

Завдяки застосуванню цих обмежень боржник сплатив всю суму заборгованості по аліментах у сумі 53 586 гривень.

Нагадаємо, з 1 грудня 2020 року, збільшився розмір прожиткового мінімуму. А відтак, суми аліментів, розмір яких встановлений у відсотках до прожиткового мінімуму також зросли.

Мінімальний гарантований розмір аліментів на одну дитину не може бути меншим, ніж 50 % прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку та з 1 грудня 2020 року складає:

для дітей віком до 6 років − 960,50 грн;
для дітей віком від 6 до 18 років − 1197,50 грн.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.