Новорічний стіл: на скільки зростуть святкові витрати

Економіка, Новини

Новий 2021 рік українці відзначатимуть у незвичайних умовах. Епідемія коронавірусу наклала відбиток і на формат святкування, і на витрати, які можуть собі дозволити українці, і на профілактичні правила, про які треба пам’ятати в публічних місцях та зустрічаючись зі знайомими.

У коментарі «Слово і діло» економіст Андрій Новак відзначив, що святкові витрати цьогоріч збільшаться на 5%, інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ.

«За офіційною статистикою, новорічний стіл цього року для українців подорожчає на 5,3%, але це поняття індивідуальне, бо кожна родина завжди святкує, виходячи зі своїх можливостей – це і стіл новорічний, і подарунки», ‒ сказав Новак.

Він додав, що таке подорожчання не можна оцінювати як значне, виходячи із викликів 2020 року та економічної кризи, яку спричинила епідемія, але українці все одно його відчують.

«Особливо за результатами 2020 року чимало українців втратили роботу. Ті, хто заробляв за кордоном або отримував перекази також втратили свої доходи через обмеження, які оголосили практично всі країни світу. 5% ‒ це вважається помірна інфляція й все залежить, як саме українці будуть відзначати свята. Тому це все дуже індивідуально. Водночас, могло бути значно гірше, враховуючи українські традиції, що ми ніколи не відмовляємо собі у святкуванні, але я не думаю, що свята пройдуть гірше, ніж минулого року», ‒ підсумував експерт.

Нагадаємо, раніше Кабмін затвердив запровадження жорсткого загальнонаціонального карантину з 8 по 24 січня 2021 року.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.