Жорсткіші обмеження з 19-го грудня. Що думають франківці (відео)

Відео-новини, Новини, Суспільство

Суспільне Карпати з’ясовувало, що думають іванофранківці про запроваджені заходи, про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ

Жителька Івано-Франківська Мирослава Шпег каже, що підтримує нові карантинні обмеження.

“Все ж таки треба дотримуватися цих правил карантину, щоб в нас менше людей хворіло, щоб діточки і дорослі здорові були. Я думаю, що насамперед потрібно дотримуватися правил гігієни, носіння масок та уникати скупчення людей”, – каже жінка.

Ярослав Монастирський вважає, що нові карантинні обмеження не дадуть жодного результату: “Ми самі себе пильнуємо, це по-перше. По-друге, ну які карантинні обмеження. Ви бачите людей. Хоч одного в масці бачите навколо нас? Нікого. І що далі?”.

Окрім вже чинних карантинних обмежень, нові стосуються проведення масових заходів, приймання відвідувачів на виставках не більше однієї людини на 10 квадратних метрів, припинення роботи розважальних закладів у нічний час. У храмах може знаходитися не більше однієї людини на п’ять метрів квадратних.

Анна Гермак розповідає, що не зважаючи на пандемію, ходить до церкви. Відвідує храм у селі Крихівці.

“Під час карантину, якщо заходиш до храму, повинні бути засоби індивідуального захисту, тобто маска, також треба обробляти руки антисептиком”, – каже франківка Анна Гермак.

Служитель Архікатедрального Митрополичого собору святого Воскресіння УГКЦ отець Микола Фреїшин розповідає, що кількість парафіян під час богослужінь зменшилася. У храмі дотримуються всіх карантинних вимог.

“Щодо Святої Тайни Покаяння, сповіді, то в нашому храмі є встановлений скляний бар’єр між сповідником та каяником. Що стосується Святого Причастя, то ми дезінфікуємо ложечки, якими причащаємо вірних, після кожної особи спеціальним розчином. Часто проводиться вологе прибирання в нашому храмі з використанням дезінфікувальних засобів. І найголовніше, щоразу нагадуємо вірянам про необхідність носіння масок”, – розповів отець Микола Фреїшин.

В Україні з 19-го грудня 2020 до 28-го лютого 2021 року почали діяти нові карантинні обмеження. Що заборонено – читайте тут.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.