В Івано-Франківській ОДА підрахували, хто і з яких областей найчастіше мандрують Прикарпаттям

Новини, Суспільство, Туризм

21 грудня в облдержадміністрації прозвітували, як розвивався туризм на Прикарпатті у 2020 році.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на Івано-Франківське ОДА

За словами начальника відділу туризму Управління міжнародного співробітництва, євроінтеграції, туризму та інвестицій Івано-Франківської ОДА Віталія Передерка, ТОП регіонів України, з яких мандрівники приїжджають на Прикарпаття – незмінний:

«Найчастіше до нас їдуть туристи з Львівщини, Терпнопільщини, Буковини, Києва, Дніпропетровської та Одеської областей. Найближчі сусіди до нас мандрують влітку на короткий період часу, віддалені сусіди – взимку на довший період».

Населені пункти Прикарпаття, які лідирують за відвідуваністю, – село Поляниця, Івано-Франківськ, Яремче, райони-лідери – Верховинщина та Косівщина.

«Туристи як їхали у гірські райони, так і їдуть. Більшість мандрівників – це чоловіки середнього віку 30-39 років, які перебувають на Франківщині три дні», – розповідає Передерко.

За 11 місяців цього року туристична галузь Прикарпаття наповнила бюджет на 5,5 мільйонів гривень. Це трохи більше, ніж 90%, у порівнянні з таким же періодом минулого року

«Це досить високі показники, незважаючи на пандемію коронавірусу. І ми дослідили, що вони є такими за рахунок січня та лютого 2020 року, коли потік туристів був значний. Загалом за надходженнями райони мають мінуси, але є два унікальні випадки – Долинщина та Верховинщина. Надходження у цих районах цьогоріч були набагато більші, ніж у минулі роки. Це пов’язано з тим, що мандрівники обирали екотуризм і відпочинок у зелених садибах», – пояснив Віталій Передерко.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.