Сімейні лікарі зможуть тестувати на COVID-19 – Степанов

Здоров'я, Новини, Суспільство

Сімейних лікарів забезпечать швидкими тестами на антиген до коронавірусу для діагностування COVID-19 у пацієнтів.

Як передає Укрінформ, про це на брифінгу у суботу, 19 грудня, заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов, інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ.

«Ми змінили алгоритм, надали фінансування на сімейних лікарів. Зараз ми хочемо, щоб у всіх сімейних лікарів були присутні тести на антиген, щоб вони могли зробити відповідне дослідження», – сказав Степанов.

За його словами, відповідна робота має бути налагоджена до 23 грудня.

Міністр нагадав, що цього тижня відомство оновило алгоритм тестування на наявність коронавірусу.

«Ми також додали скринінгове обстеження з використанням швидких тестів на визначення антигену. Вони будуть проводитись наступним особам: з підозрою на COVID-19, з ознаками інших респіраторних вірусних інфекцій, з ознаками пневмонії, громадянам, які були у тісному контакті з особою з підтвердженим випадком COVID-19, а також що повертаються з регіонів із значним розповсюдженням COVID-19. Також громадянам, які підлягають плановій госпіталізації у лікарні у зв’язку з іншими захворюваннями”, – поінформував він.

Міністр додав, що швидкі тести уже відправили в регіони.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.