Українці у Польщі зможуть отримати безкоштовну COVID-вакцину

Здоров'я, Новини, Суспільство
Іноземці, зокрема і громадяни України, зможуть вакцинуватися від коронавірусу в Польщі на таких же умовах, як поляки. Зробити щеплення зможуть навіть ті, хто немає медичного страхування.
Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на Укрінформ.

У відповіді МОЗ Польщі у відповідь на інформаційний запит кореспондента Укрінформу.

“Іноземці зможуть защепитися на таких же умовах, як поляки. Якщо вони мають PESEL (ідентифікаційний код у Польщі – ред.), то отримують направлення з платформи P1 (електронна медична платформа – ред.). Якщо вони його не мають, то можуть звернутися до лікаря по направлення. Щеплення буде безкоштовним, навіть попри відсутність страхування”,- повідомив головний спеціаліст відділу комунікації МОЗ Польщі Ярослав Рибарчик.

Як повідомлялось, першу партію вакцини в Польщі очікують наприкінці грудня. Відтак, вакцинація може розпочатися вже на початку січня. Польща замовила 62 млн доз вакцини у шести виробників на загальну суму близько 2,4 млрд злотих (понад 500 млн євро). У першу чергу у Польщі вакцинуватимуть медиків.

Ідентифікаційний код в Польщі (PESEL) може отримати іноземець, який перебуває у країні понад 30 днів.

За даними Головного статистичного управління в Польщі, на кінець грудня 2019 року у Польщі перебували понад 1,3 млн громадян України.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.