Студенти кількох вишів виступили проти Шкарлета: планують йти на Банкову

Новини, Суспільство

Студентські організації проведуть акцію протесту через призначення міністром освіти Сергія Шкарлета, студпарламенти кількох вишів виступають рішуче проти такого кадрового рішення.

Про це йдеться в листі студентського парламенту КНУ ім. Тараса Шевченка, про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на УП.

“…приєднуючись до студентської спільноти Українського католицького університету, Національного технічного університету України “Київського політехнічного інституту імені Ігоря Сікорського”, Національного університету “Києво-Могилянської академії”, підтримуючи засади академічної доброчесності, дбаючи про забезпечення прав здобувачів вищої освіти, Студентський парламент Університету публічно виступає проти рішення Верховної Ради щодо призначення Сергія Шкарлета на посаду міністра освіти та науки України. На наше щире переконання, міністр освіти та науки України повинен не лише пропагувати засади академічної доброчесності, а й сам їх дотримуватися”.

Студенти наголошують, що міністром освіти не може бути людина, яка зокрема допустила плагіат у своїй науковій праці.

Варто зазначити, що в.о ректора КНУ імені Шевченка Леонід Губерський був серед підписантів листа “за” призначення Шкарлета міністром.

Акція протесту під Офісом президента відбудеться 21 грудня о 18:00 год.

Нагадаємо, 17 грудня Верховна Рада підтримала призначення Шкарлета міністром освіти 226 голосами “за”. Присягу він складав під крики “ганьба”.

Освітяни та науковці неодноразово обурювалися щодо кандидатури Шкарлета через плагіат у наукових роботах, “дружбу” з міністром освіти та науки часів Януковича Дмитром Табачником та корупційні хвости.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.