У Рогатина нарешті з’явилися межі

Новини, рубрика призабуті імена, Суспільство

Парламент 16 грудня встановив межі Рогатина.

Про це йдеться на сайті Верховної Ради, передає щоденна онлайн – газета Голос ІФ.

“Встановити межі міста Рогатина загальною площею 1129,44 гектара”, – йдеться в постанові ВРУ.

Як зазначили у пояснювальній записці, на сьогодні межі міста Рогатин не встановлені та юридично не закріплені, що заважає створенню повноцінного життєвого середовища та сприятливих умов територіального розвитку міста, забезпеченню ефективного використання потенціалу зі збереженням її природних ландшафтів та історико-культурної цінності з урахуванням інтересів власників земельних ділянок та землекористувачів.

У Міністерстві розвитку громад та територій поінформували, що такі рішення створюють для цих міст ширші можливості для розвитку їх територій.

«Це важливе рішення для громад, межі яких парламент сьогодні розширив. Адже так вони отримують кращі, ніж раніше, можливості для розвитку, зокрема розроблення містобудівної документації, генеральних планів та стратегій розвитку громад. Зрештою, в комплексі, це дозволить громадам нарощувати свій інвестиційний потенціал, розвивати місцеву економіку та залучати на свою територію більше ресурсів», – прокоментував заступник міністра розвитку громад та територій В’ячеслав Негода.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.