На Франківщині подорожчали цукор, яйця та овочі, подешевшали фрукти, молоко, свинина, – статистика

Економіка, Новини, Суспільство

Головне управління статистики в Івано-Франківській області повідомляє: за даними Державної служби статистики, інфляція на споживчому ринку в листопаді 2020 р. порівняно із жовтнем 2020 р. в Україні (без урахування тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим, м.Севастополя та частини тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях) становила 1,3%, з початку року – 4,1%, в області – 0,8% та 4,8% відповідно.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ.

У листопаді 2020 р. приріст споживчих цін на 1,9–0,8% зафіксовано в усіх регіонах України.

На споживчому ринку області в листопаді у порівнянні з жовтнем  ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 0,8%. Найбільше (на 11,9%–5,5%) подорожчали цукор, яйця та овочі. На 3,5–1,6% зросли ціни на соняшникову олію, рис, продукти переробки зернових, хліб. Водночас на 5,4–0,7% подешевшали фрукти, безалкогольні напої, молоко, свинина, масло, сир і м’який сир.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби знизились на 0,4%, що пов’язано з акційними знижками на алкогольні напої на 1,8%. Разом з тим на 1,2% подорожчали тютюнові вироби.

Зростання цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 9,1% відбулося в основному за рахунок підвищення цін на природний газ на 25,1%.

Ціни на транспорт зросли на 0,6% в першу чергу за рахунок подорожчання палива та мастил – на 2,3%.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.