Франківцям нагадали правила отримання “пакунку малюка”

Новини, Суспільство

Департамент соціальної політики виконкому Івано-Франківської міської ради нагадує правила отримання “пакунку малюка”.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ. 

Отримувач “пакунка малюка” (далі — отримувач) — мати, батько, усиновлювачі, родичі, опікуни, прийомні батьки, батьки-вихователі, патронатні вихователі новонародженої дитини.

“Пакунок малюка” може видаватися отримувачу:
1) закладом охорони здоров’я при народженні дитини;
2) структурним підрозділом з питань соціального захисту населення за місцем проживання/перебування отримувача у разі:
відсутності “пакунка малюка” в закладі охорони здоров’я;
народження дитини за межами України;
народження дитини поза межами закладу охорони здоров’я.

Для надання одноразової натуральної допомоги „пакунок малюка” до структурного підрозділу з питань соціального захисту населення отримувачем протягом 30 днів з дати народження дитини подаються такі документі:

– заява про надання одноразової натуральної допомоги “пакунок малюка”;
– копія свідоцтва про народження дитини;
– документ, що підтверджує факт народження дитини поза межами закладу охорони здоров’я, який видає заклад охорони здоров’я, який проводив огляд матері та дитини, або медична консультативна комісія, якщо заклад охорони здоров’я не проводив огляд матері та дитини відповідно до законодавства (для осіб, які народили дитину поза межами закладу охорони здоров’я);
– довідка про те, що “пакунок малюка” в закладі охорони здоров’я не видано.

У разі народження дитини поза межами закладу охорони здоров’я отримувач має право звернутися за отриманням “пакунка малюка” до місцевого структурного підрозділу з питань соціального захисту населення за місцем його проживання або перебування протягом року з дня народження дитини.

У разі народження дитини за межами України “пакунок малюка” видається місцевим структурним підрозділом з питань соціального захисту населення на підставі заяви отримувача, копії свідоцтва про народження дитини, виданого органами державної реєстрації актів цивільного стану України, а в разі його відсутності ― копії виданого компетентним органом країни перебування та легалізованого в установленому порядку документа про народження дитини, якщо інше не передбачено міжнародними договорами України, з перекладом на українську мову. Вірність перекладу або справжність підпису перекладача засвідчується нотаріально.

Отримувач, у якого народилася дитина в період із 24 жовтня до 30 листопада 2020 р. включно, має право подати заяву структурному підрозділу з питань соціального захисту населення до 31 грудня 2020 року.

Заяву про надання “пакунка малюка” можна подати в паперовій та електронній формі, а також в межах надання комплексної послуги “єМалятко” відповідно до Порядку надання комплексної послуги “єМалятко”.

Вартість одноразової натуральної допомоги “пакунок малюка” становить не менш як три розміри прожиткового мінімуму для дітей віком до 6 років, встановленого законом на дату її видачі.

У разі неотримання “пакунка малюка” протягом 30 днів з дня народження дитини з незалежних від отримувача причин (зокрема, народження дитини до 37-го повного тижня вагітності (154—259 діб), народження дитини за кордоном, обсервація, карантин, самоізоляція, відсутність “пакунка малюка” в закладі охорони здоров’я, структурному підрозділі з питань соціального захисту населення за місцем проживання/перебування новонародженої дитини) отримувач має право на отримання грошової компенсації відповідно до Порядку та умов реалізації пілотного проєкту “Монетизація одноразової натуральної допомоги “пакунок малюка” у 2020—2021 роках, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 29 липня 2020 р. № 744 “Деякі питання реалізації пілотного проєкту з монетизації одноразової натуральної допомоги “пакунок малюка”.

Розмір грошової компенсації вартості одноразової натуральної допомоги “пакунок малюка” становить не менш як три розміри прожиткового мінімуму для дітей віком до шести років, установленого законом на дату подання заяви про призначення грошової компенсації вартості одноразової натуральної допомоги “пакунок малюка”.

Інформацію з питання надання при народженні дитини одноразової натуральної допомоги „пакунок малюка” та виплати грошової компенсації вартості одноразової натуральної допомоги “пакунок малюка” можна отримати на сайті Кабінету Міністрів України за посиланням www.kmu.gov.ua, а також в департаменті соціальної політики (м.Івано-Франківськ, вул.Грушевського, 29, каб.1,6,16) або за номерами телефонів: 55-26-47; 55-18-73; 0683370712; 0992908920.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.