У Коломиї планують закупити інклюзивне обладнання для госпіталю

Економіка, Новини, Суспільство

Ліфти, пандуси, широкі входи, безпорогові кабінети – саме такі умови  повинен мати госпіталь ветеранів війни для того, щоб надавати реабілітацію верствам населення, які цього потребують.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ.

Лише тоді заклад може пройти відповідну сертифікацію і продовжити роботу в цьому напрямку.

Щоб госпіталь міг надавати послуги з реабілітації новонароджених та дітей до трьох років, лікувати травматологічних та неврологічних хворих, він має відповідати нормам інклюзивної будівлі. Лише тоді можна пройти сертифікацію і проводити діяльність, повідомляє “НТК”.

“Державні будівельні норми гарно прописані для доступності будь-якої маломобільної групи населення. Це широкі підйоми, пандуси, ліфтові безпорогові шахти, кабінети. Отримати цей сертифікат, думаю, 50-60% медичних закладів не зможе. Вони не готові пройти сертифікацію. Якщо є пандуси, то вони повинні мати вісім-десять градусів. У Коломиї я не бачив ніде такого”, – зазначає генеральний директор КНП “Обласний госпіталь ветеранів війни Івано-Франківської обласної ради” Володимир Федоришин.

Він додає, що госпіталь має проєкт на пандус. Він буде складної конструкції. Щоправда, грошей на його реалізацію немає.

Це стосується і ліфтів. Питання їх облаштування в закладі Володимир Федоришин підняв ще торік. Обіцянки від влади були, але роботи так і не зроблені. Причина – немає грошей.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал
 Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.