Президент Литви відмовився від переїзду в резиденцію: побачив вартість ремонту і вирішив лишитися вдома

Новини, Політика, Суспільство

Президент Литви Гітанас Науседа вирішив не переїжджати в державну резиденцію в районі Турнішкес, хоча раніше планував це зробити. Його думку змінив кошторис робіт з оновлення резиденції.

Про це інформує інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ.

Про це повідомила канцлерка президентської служби Альге Будріте в коментарі порталу Delfi. За її словами, переїзд Науседи скасували після «оцінки стану президентської резиденції та розгляду варіантів її оновлення, підготовлених експертами».

Заплановані на реновацію резиденції в Турнішкес 359 тисяч євро залишаться в бюджеті Литви. Найближчим часом президентська служба розгляне можливі варіанти використання цієї та інших резиденцій і землі в районі, інформує “Галка” з посиланням на “Громадське”.

«Президент вважає, що резиденція в Турнішкес може бути не лише домом для президентської сім’ї, а й місцем для приймання іноземних гостей і проведення протокольних заходів», — уточнила Альге Будріте.

Як зазначає Delfi, загалом президентська служба володіє трьома резиденціями. Основна з них, про яку йшлося вище, була збудована у 1940 році й реконструйована після відновлення незалежності Литви. Останні роки в президентських резиденціях ніхто не жив, тому за них сплачували лише комунальну плату, додає видання.

Гітанас Науседа став президентом Литви в липні 2019 року. Відтоді він жив у своєму приватному будинку в столичному районі Павільніс. Упродовж певного часу відсутність спеціального обладнання ускладнювала роботу президента. Нині ж там уже обладнали пост для охорони

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.