Україна може отримати вакцину від COVID-19 на початку березня

Здоров'я, Новини, Суспільство

Вакцина від коронавірусу в рамках ініціативи COVAX може бути в Україні вже з 1 березня. 

Про це розповівголова комітету ВРУ з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький в ефірі “Право на владу”.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на Українську правду.

“За глобальною ініціативою COVAX ми маємо отримати вакцину приблизно 1 березня 2021 року”, – каже посадовець.

Радуцький нагадав, що відповідно до домовленостей із COVAX, Україна отримає 8 млн доз вакцини. Цією кількістю планується вакцинувати 4 млн осіб, бо препарат вводиться два рази. Пріоритнетними групами, які отримають вакцину, будуть медики, освітяни, військові, люди із супутніми хворобами.

Голова комітету вважає, що Україні потрібно вакцинувати мінімум 17-18 млн громадян. Лише тоді можна говорити про переривання ланцюга передачі коронавірусу.

Радуцький зазначив, що для придбання вакцини не в рамках COVAX потрібно, щоб нардепи внесли правки до проєкту бюджету. Це б дозволило знайти кошти для її придбання.

“Максимально Україна буде забезпечувати цю вакцину безоплатно, не безкоштовно, немає безкоштовного у світі нічого. 4 млн українців вже мають можливість провакцинуватися безкоштовно. Ми чекаємо, зі слів COVAX, 4 млн доз із 1 березня”, – сказав голова профільного комітету.

За його словами, ДП “Медичні закупівлі”, має провести перемовини із виробниками вакцин.

Раніше Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що Україна отримає вакцину від коронавірусу у кінці першого – на початку другого кварталу 2021 року.

Ще 5 грудня Глобальний альянс із вакцин та імунізації отримав від України першу частину заявки до світової ініціативи COVAX, другу частину заявки Україна подасть 14 грудня.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.