Відносно голови Яремчанської ТВК відкрили кримінальне провадження

Кримінал, Новини

Слідчі Яремчанського відділення поліції за фактом приховування круглої печатки «Яремчанської міської територіальної виборчої комісії Надвірнянського району Івано-Франківської області» відкрили кримінальне провадження.

У вчиненні незаконних дій підозрюється голова територіальної виборчої комісії,  інформує інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на обласну поліцію.

В ході досудового розслідування встановлено, що голова Яремчанської міської територіальної виборчої комісії у період часу з 2 по 8 грудня поточного року незаконно, всупереч чинному законодавству забрав з сейфа та приховав круглу печатку ТВК.

Надалі підозрюваний на зв’язок не виходив, не повідомляв своє місце перебування та місце знаходження печатки, чим унеможливив проведення подальших засідань ТВК і сесії Яремчанської міської ради.

Правоохоронці допитали всіх членів ТВК, провели обшуки за місцем проживання підозрюваного та провели ряд слідчих дій.

Слідчі зібрали достатньо доказів і повідомили голові про підозру у скоєнні кримінального правопорушення за ч. 3 ст. 158-3 (Фальсифікація, підроблення, викрадення, пошкодження або знищення виборчої документації, викрадення, пошкодження, приховування, знищення печатки виборчої комісії, виборчої скриньки, списку виборців) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк п’ять років.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.