Дві громади на Прикарпатті отримають 300 тисяч на розвиток туризму

Новини, Суспільство, Туризм

300 тисяч гривень з обласного бюджету отримає Делятинська селищна рада, що на Івано-Франківщині, на розвиток туристичної інфраструктури Делятинської та Яремчанської громад. Їхній проєкт став одним із переможців ХІ обласного конкурсу проєктів та програм розвитку місцевого самоврядування.

Про це Суспільному Карпати розповів голова Делятинської громади Богдан Клим’юк,  інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ.

“Делятинська громада разом із сусідньою Яремчанською подали на конкурс спільний проєкт для підвищення потенціалу туристичної галузі нашого регіону. А туристичний розвиток потягне за собою і економічний. Ми розробимо конкретний бізнес-план і залучатимемо гроші інвесторів. Плануємо зробити марковані туристичні маршрути, оглядовий майданчик на горі Маливо, велотрасу Делятин-Маливо, встановити зіплайни, пляжну інфраструктуру на березі Прута, скеледром, роупджампінг, параглайдінг”, – каже Богдан Клим’юк.

За його словами, щоб впровадити ці проєкти, громади звертатимуться до інвесторів. Окрім того, Делятинська ОТГ виграла ще 140 тисяч гривень на відновлення різьбярства та килимарства в селі Чорні Ослави та 120 тисяч на проведення пригодницьких перегонів для школярів “Чорний шлях”. Це найбільша кількість проєктів, поданих на конкурс однією громадою, які отримають фінансування з обласного бюджету.

Загалом, на конкурс подавалося 90 проєктів від 59 місцевих рад. Переможцями визначили 42 проєкти. На їхню реалізацію у 2021-му році з обласного бюджету планують спрямувати понад 12 мільйонів гривень. Пріоритетними напрямками конкурсу були забезпечення екологічної безпеки, підвищення туристично-рекреаційного потенціалу, збільшення доданої вартості сільськогосподарської продукції та реалізація програми DOBRE.

За словами виконавчого директора Агенції розвитку ОТГ Прикарпаття Ігоря Мельничука, проєктна робота в громадах сьогодні набуває особливого значення і є дієвим інструментом для їхнього розвитку.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.