Яких продуктів краще уникати взимку

Здоров'я, Новини

Зміна сезонів потребує змін у нашому гардеробі, способі життя, догляді за шкірою та волоссям, а також у харчуванні.

Потрібно включити в раціон більше продуктів, які допомагають зігрітись та насититись надовго, пише щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на ETimes.

В той же час, деяких продуктів в зимовий сезон краще уникати. Ось деякі з продуктів, які краще відкласти до весни:

Молочні продукти. Взимку краще уникати молочних продуктів, оскільки вони згущують мокротиння та можуть викликати його накопичення. Якщо ви вже хворієте на застуду і маєте кашель, молоко здатне погіршити ваш стан. Ви можете замінити коров’яче молоко та продукти з нього на рослинні аналоги, такі як соєве та мигдалеве молоко. Вони також допоможуть вам контролювати свою вагу.

Продукти, багаті на гістамін. Наша імунна система виробляє гістамін, який викликає запальні реакції в організмі, щоб попередити нас про наявність будь-яких небажаних агентів. Щоб зменшити рівень запалення в організмі, варто уникати продуктів, які містять гістамін. До них належать гриби, помідори, йогурти тощо.

Смажена їжа. Смажена їжа дуже шкідлива, а взимку її особливо важливо уникати. Хоча в холодний сезон тарілка смаженої картоплі чи оладок може здаватись дуже спокусливою, такі страви можуть містити небезпечні транс жири, які викликають запалення, підвищують рівень холестерину та збільшують ризик виникнення раку. Такі продукти можуть посилити біль у горлі, кашель та вироблення мокротиння.

Цукристі продукти. Щоб зменшити рівень запалення в організмі, потрібно також уникати зайвого цукру. Печиво, цукерки, солодкі булочки та інші улюблені смаколики дітей та дорослих не лише підвищують рівень інсуліну, а і знижують імунітет. Це збільшує ризик виникнення застуди та грипу, а також може посилити симптоми інших захворювань, які у вас можуть вже бути.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.