Які фейки про коронавірусну інфекцію COVID-19 поширює Російська Федерація

Здоров'я, Новини, Політика, Суспільство

Ні для кого вже не секрет, що Російська Федерація активно продовжує розповсюджувати пропаганду та створює нові інформаційні атаки стосовно України. Основним завданням російської пропаганди на сьогоднішній день є зумисне свідоме поширення фальшивої інформації щодо масштабного розповсюдження коронавірусної інфекції COVID-19 на території України, з метою створення паніки серед населення та відчуття незахищеності громадян всередині нашої країни.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ.

Останнім часом, у соціальних мережах все частіше з’являються різного роду «фейкові» новини про поширення коронавірусу, а також неефективних методів боротьби з ним, що загрожують життю та здоров’ю населення.

Чи траплялися вам меседжі про смертельну небезпеку пошкодження мозку під час проведення ПЛР-тестів на коронавірусну інфекцію COVID-19 шляхом взяття мазка ватною паличкою з носової порожнини та пошкодження гематоенцефалічного бар’єру та ендокринних залоз під час такого тестування, що фактично створює передумови легкого потрапляння будь-якої інфекції до організму, у т.ч. мозку людини, та може спричинити порушення кровообігу і зору, чи «фейкова» інформація про високу ймовірність похибки тестів, а також випадки масового використання у медичних закладах уже заражених COVID-19 тестів та ключових комплектуючих?

Чого вартують тільки публікації про те, що носіння масок послаблює імунітет та збільшує кількість смертельних випадків від пневмонії та серцево-судинних хвороб, чи примусову вакцинацію людей для здійснення тотального контролю над ними, «чіпування», а також поширювані кремлівськими сайтами цілі теорії змови щодо створення даного захворювання з метою зменшення чисельності населення землі.

Насправді, це лише частина фейків, народжених кремлівськими мас-медіа, які ми переглядаємо щодня в мережі Інтернет і інколи не усвідомлюючи відверто абсурдного змісту таких публікацій, поширюємо їх в соціальних мережах чи розповідаємо близьким та рідним, стаючи фактично розповсюджувачами «фейкових» повідомлень, що масово використовуються російськими пропагандистами в інформаційній війні проти України.

Безумовно, цілковито вберегтися від маніпулятивного впливу неможливо. Однак перевірка отриманої інформації, уточнення відомостей через офіційні джерела (порядок організації карантинних заходів та відповідальності за їх порушення розповсюджуватиметься виключно офіційними каналами через Інтернет-портали Президента України, Кабінету Міністрів України, Міністерства охорони здоров’я та Міністерства внутрішніх справ), обізнаність у сфері методів пропагандистського впливу, а також вміння їх визначати у журналістських матеріалах дають змогу виявити маніпулятивні прийоми та технології. Це наразі найефективніший спосіб подбати про особисту інформаційну гігієну, а також уберегтися від несвідомого розповсюдження інформаційної пропаганди.

Саме тому, у період зростання захворюваності на COVID-19 в Україні, варто особливо ретельно дотримуватись карантинних вимог та обмежень, уникати масових скупчень людей, а також не забувайте перевіряти інформацію та довіряйте тільки перевіреним джерелам. І ще: бережіть свою психіку від абсурдних «фейків». Будьте розважливі та здорові!

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

 

 

 

 

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.