Посилений карантин буде у січні – офіційні дати

Здоров'я, Новини, Суспільство

Уряд запровадить посилений карантин з 8 по 24 січня 2021 року.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду, інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на Українську правду.

“В результаті переговорів прийнято рішення про те, що з 8 по 24 січня наступного року включно в Україні будуть запроваджені посилені карантинні обмеження. Назвемо їх “зимові канікули заради безпеки”, – зазначив Денис Шмигаль.

Шмигаль зазначив, що влада не вважає за потрібне вводити локдаун у грудні, зважаючи на те, що йде певне зниження рівня захворюваності. За словами прем’єра, це стало можливим завдяки карантину вихідного дня, запровадженого в листопаді та завдяки штрафам, які дисциплінують українців носити маски.

За словами Шмигаля, медична система наразі витримує навантаження. Водночас аби розірвати ланцюг захворюваності, який може виникнути після свят, планується посилити обмеження в січні наступного року.

Передбачається, що з 00 годин 8 січня по 00.00 25 січня 2021 року заборонити:

  • відвідування навчальних закладів, крім дошкільної освіти та спеціальних закладів,
  • робота кафе, барів, ресторанів (крім доставки та замовлень на виніс),
  • робота ТРЦ, розважальних закладів, салонів краси, фітнес-залів, басейнів, кінотеатрів,
  • непродовольчих ринків, різдвяних ярмарків.

Громадський транспорт продовжить працювати. Також працюватимуть продуктові магазини, аптеки, банки, поштові оператори, готелі.

Водночас Шмигаль наголосив, що держава залишає за собою право запроваджувати карантин невідкладно, якщо ситуація погіршиться.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.