Франківській лікарні на Мазепи потрібна нова киснева станція

Здоров'я, Новини

Проєкт нової кисневої станції для центральної міської клінічної лікарні Івано-Франківська підготували до міської та обласної влади.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ  з посиланням на  Суспільне Карпати.

“Модернізація теперішньої кисневої системи неможлива. Вона більше не може давати кисню, ніж зараз. Тільки можна за рахунок збільшення концентраторів. Ми маємо 26. А для того, щоб централізовано збільшити подачу кисню, треба зовсім іншу станцію, яка б мала інші потужності. І ми такий проєкт маємо до міської та обласної влади”, – каже Володимир Вовчук.

Заступник директора центральної лікарні зазначає, що киснева станція потужністю 3,5 тонн вже не гарантує допомоги пацієнтам у повному обсязі.

Також Володимир Вовчук пояснив причини, через які центральна міська клінічна лікарня не приймала п’ять днів хворих чи з підозрою на COVID-19.

“Причина була не в ліжках і не в персоналі, а в тому, що за останні тижні ми відзначали поступлення хворих у важкому стані. Особливо – киснезалежні хворі. І наша система, яка є в лікарні, – 119 кисневих точок – працювала на межі можливостей. Вона влаштована таким чином, що якщо б збільшити використання кисню навіть у зовсім невеликих додаткових обсягах, система автоматично відключилася б. На простій мові “замерзла” як мінімум на чотири години”, – каже Вовчук.

І додає, що наприкінці листопада, коли у медзаклад припинили приймати хворих, на апаратах дихання було по 11-12 пацієнтів, більше сотні людей – на кисні. Саме тому, через загрозу автоматичного відключення системи забезпечення киснем, і було таке ухвалене таке рішення. Можливості системи, за словами Володимира Вовчука, були вичерпані повністю.

Нагадаємо, у листопаді до початку грудня у центральну міську клінічну лікарню Івано-Франківська тимчасово призупинили госпіталізовувати хворих чи з підозрою на коронавірусну інфекцію.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.