Бестселери українського книжкового ринку (фото)

Новини, Суспільство

Книжкові огляди вже не просто увійшли у звичку, а стали певною традицією на Фіртці, повідомляє щоденна онлайн – газета Голос ІФ.

Сьогодні в списку must read знову бестселери (теперішні й майбутні) українського книжкового ринку.

Починаємо знайомитись ближче разом з нашим книжковим оглядачем Остапом Микитюком.

І почну відразу ж з продовження, як би це дивно не звучало. В минулому огляді я почав розповідати вам про мальописи Романа Крижанівського. І після знайомства з його кроликами-супергероями, я вирішив продовжити цю цікаву історію. Наступним мальописом став — «Орден Лицарів. Привид з минулого». І це просто бомба.

Роман Крижанівський віртуозно нагадує нам про Савамуру, Узп, Мойчика, Рекстоуна, Ла-Круна і Вася. Автор закидає цю братію не абикуди, а в минуле в єгипетські піски. Їхнє завдання знайти чорну піраміду і знешкодити древнє зле божество. Мальопис дещо відрізняється від класичних представників цього жанру. Цього разу трошки більше малюнків і трошки більше тексту. Але це створює певний шарм.

Вся ця історія Ордену Лицарів сповнена екшену, головоломок і справжньої напруги. Однозначно рекомендую цю історію дітям та їхнім батькам. Мій племінник, до речі, в неймовірному захваті.

Наступна книжка — доросла, зважена і філігранна наче коштовна прикраса, як мінімум на вашій книжковій полиці. Це поетична збірка Сергія Жадана — «Список кораблів». 58 віршів написаних у 2018-2019 роках заворожують вже впізнаваним стилем Сергія й оздоблені не просто ілюстраціями, а справжніми картинами, написаними спеціально для цих віршів прекрасною художницею Катериною Касьяненко.

Говорити про вірші інколи дуже складно, особливо про вірші Жадана — вони сповнені любові, самотності, втрат і здобутків. Вони пронизують до кісток. Вони вражають у саме серце.

Третьою книжкою цієї добірки я обрав роман, який став для мене відкриттям 2020 року. Це  «Дивні люди» Артема Чапая. Історія знайомить нас з неандертальцем Степаном Вовком, вихованцем інтернату, який досяг повноліття і вимушений покинути свій секретний прихисток. Життя відразу кидає його у саму гущу подій — чорна робота в мандрівному цирку, акторська робота в підпільній порностудії, скитання полями центральної України й часом абсурдні, часом дуже драматичні та частіше неймовірно романтичні перипетії.

Артем Чапай починаючи з дещо фантастичної історії появи Степана Вовка на світ розкриває рани цілого суспільства і його реальної абсурдності. «Дивні люди» схожістю головних героїв дещо нагадали мені один з відомих романів Деніела Кіза «Квіти для Елджернона» та як виявилось Артем не читав цієї книжки. Результат дуже цікавий.

А завершує мою сьогоднішню добірку «Рок-н-рол» — потужний, драйвовий, рокенрольний та водночас глибокий і драматичний роман фронтмена гурту «Фіолет» Сергія Мартинюка. Він змішує вигадку і реальність. На сторінках роману перед нами розкривається історія всесвітньовідомого  рок-бенду з Луцька «Дерти Лаха» (можете не гуглити, такого гурту не існує, це вигадка Сергія). Та все, що відбувається з гуртом мало схоже на вигадку насправді. Хлопці приїздять до Києва у студію в надії записати новий альбом, що поверне їм колишню славу й драйв. На студії хлопці знайомляться з… фатальною жінкою, продюсеркою і просто богинею Лєною Кравіц, себто Оленкою Кравець дівчиною з минулого Сема…Отут і починається найцікавіше.

Сергій Мартинюк вдало переплітає глибоку любовну історію з драмою рок-гурту і несподіваними зустрічами реальних героїв українського шоу-бізу: ще живим Кузьмою, з Сашком Положинським, Іреною Карпою, Валерієм Харчишиним та іншими. Це роман не дарма називають вибухом! Вибухом емоцій, відвертості й залаштунками української музики.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.