Затоплене село на Прикарпатті перетворилося на болото, поки слуги займалися виборами: швидка не проїде (відео+фото)

Відео-новини, Новини, Суспільство

Затоплене село на Прикарпатті досі не відновлено.

Про це розповіли в сюжеті ТРК “Галичина”, інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на Знай.

Повідомляється, що в результаті повені в червні село Ланчин Івано-Франківської області була повністю затоплена. В результаті будинки місцевих жителів і дороги були зруйновані.

У село приїжджала велика кількість чиновників і навіть президент Володимир Зеленський, який обіцяв, що виправить ситуацію.

Однак через 5 місяців після повені село досі залишається зруйнованим. Місцеві жителі кажуть, що відновлювальні роботи почали пізно і вибірково. При цьому сам процес дуже повільний і люди сумніваються, що роботи будуть зроблені якісно.

Ланчин, кадр з репортажу ТРК Галичина: YouTube

“Мій будинок на самій горі. Чотири місяці взуваємо гумові чоботи, беремо інше взуття в руки і так йдемо до центру. Немає ні дороги, ні нічого ” – каже мешканка Ланчина Наталія.

Частина жителів досі живе як після повені – навколо глибокі траншеї і бруд. При цьому відсутність доріг ускладнює пересування по селу. Жителі Ланчина кажуть, що влітку ще можна було дійти до будинків, проте в холодну пору року це перетворюється на справжнє випробування.

Чиновники пояснили, де і що відновлювати-вирішували на місцях. За їх словами, Всі заявки, які подали жителі були виконані. Зруйновані дороги списують на обов’язки сільради.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.