У Франківську збудують нове депо комунального транспорту

Новини, Суспільство

В Івано-Франківську наступного року планують збудувати нове автобусне депо.

Відповідними планами поділився вчора, в ході онлайн-прийому у Фейсбуці заступник міського голови обласного центру – директор Департаменту житлової та комунальної політики міського виконавчого комітету Михайло Смушак,  інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на БРІЗ.

З його слів, вже сьогодні частка комунального транспорту в Івано-Франківську становить 50%. В планах на найближчі п’ять років – довести її до показника 85 – 90%.

З цією метою вже наступного року буде закуплено 10 додаткових вживаних тролейбусів, а надалі щороку планується закупляти по 20 – 30 одиниць автобусів, щоб до 2025 року вийти на вказаний вище показник кількості комунального транспорту.

«Але для того, щоб ми могли його (комунальний транспорт – БРІЗ) розвивати, – зазначив Михайло Смушак, – ми повинні думати і вже наступного року працювати над тим, щоби створити в місті Івано-Франківську ще одне депо, тому що існуюче тролейбусне депо на Пасічній, на вулиці Тролейбусній, на сьогоднішній день вже вичерпало свій ресурс і фактично там вже немає куди цей транспорт фактично складувати, не те, щоб його належним чином обслуговувати. Тому ми в 2021 році повинні знайти місце, знайти ділянку і побудувати нове автобусне депо».

Зі слів чиновника, в ідеалі було б подувати ще одне тролейбусне депо, проте дане питання пов’язане з додатковими труднощами, оскільки потребуватиме будівництва ще й тягової підстанції, а відтак виллється у додаткові фінансові витрати. Тому наразі вирішено будувати нове автобусне депо. Втім, ціна питання будівництва нового автобусного парку також, зі слів пана Смушака, є дуже високою.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.