В Яремче раніше судимий чоловік напав на свою співмешканку та її колишнього

Кримінал, Новини, Суспільство

Обвинувачений з 2018 року спільно проживав із жінкою. Під час спільного, проживання між ними неодноразово виникали конфлікти на грунті ревнощів.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на Місто.

Так, 6 серпня 2019 року потерпіла після чергової сварки, зачинивши свій будинок, покинула місце проживання та пішла до колишнього співмешканця.

Обвинувачений, будучи позбавленим житла, неодноразово приходив до будинку потерпілого, тобто колишнього чоловіка співмешканки, маючи на меті порозумітись із жінкою, однак остання відмовлялась спілкуватись із ним.

7 серпня 2019 року, біля 21:00 обвинувачений перебуваючи в стані алкогольного сп`яніння, взявши дерев`яну штахетину, прийшов до житлового будинку колишнього співмешканця своєї коханої, почав стукати в двері, на що вийшов потерпілий і між ними виникла словесна перепалка. Тоді обвинувачений побіг до сміттєвих баків, кидаючись камінням в потерпілого, а коли той наздогнав його, наніс один удар штахетиною по руці. В цей час із будинку вибігла потерпіла, яка кинулась до обвинуваченого з вимогою припинити конфлікт та залишити їх в спокої, оскільки не має наміру продовжувати з ним спільне життя.

Обвинувачений перебуваючи в стані алкогольного сп`яніння на грунті ревнощів, умисно наніс два удари дерев`яною штахетиною в голову жінці, від якого вона впала на землю.

Згідно висновку експерта № 88 від 07.10.2019 потерпілій ОСОБА_2 отримала тілесні ушкодження у вигляді, закритої черепно-мозкової травми з забоєм головного мозку середнього ступеня тяжкості, переломами лобної, тім`яної, обох стінок лобної пазухи, крововиливами в речовину головного мозку в правій та лівій лобних долях та в обох лобно-тім`яних долях, рани в лівій тім`яній ділянці голови, (про що свідчить наявність рубця в цій ділянці), і ускладнилася гемосинусом, закритого перелому кісток носа, без порушення носового дихання.

Закрита черепно-мозкова травма із забоєм головного мозку середнього ступеня тяжкості, переломи лобної, тім`яної, обох стінок лобної пазухи, крововиливами в речовину головного мозку в правій та лівій лобних долях та в обох лобно-тім`яних долях, рани в лівій тім`яній ділянці голови, і ускладнилася гемосинусом відносяться до тяжких тілесних ушкоджень, як такі, що є небезпечними в момент їх спричинення. Інші ушкодження відносяться до легких тілесних ушкоджень. Окрім того, нападник також наніс декілька травм колишньому співмешканцю жінки. Зокрема він наніс декілька ударів дерев`яною, штахетною, спричинивши останньому тілесні ушкодження, у вигляді садна ділянки правого плеча та садна лівої кисті. Згідно висновку судово-медичного експерта № 163 від 09.09.2019 вказані тілесні ушкодження відносяться до легких тілесних ушкоджень.

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений визнав свою вину у вчиненні інкримінованих йому кримінальних правопорушень при обставинах, викладених в обвинувальному акті.

В результаті чоловіка визнали винуватим у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.125, ч.1 ст.121 КК України та призначити покарання:

за ч.1 ст. 125 КК України – 120 громадських робіт.

за ч. 1ст. 121 КК України – 5 ( п`ять) років позбавлення волі .

На підставі ч.1 ст.70 КК України за сукупністю кримінальних правопорушеннь, шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим покаранням остаточно визначили обвинуваченому  покарання у виді – 5  років позбавлення волі.

На підставі ч. 1 ст. 71 КК України за сукупністю вироків до покарання, призначеного за даним вироком частково приєднати невідбуту частину покарання за вироком Городенківського районного суду Івано-Франківської області від 29.07.2016р. та  остаточно визначили обвинуваченому  покарання у виді – 5 років і 6 місяців позбавлення волі.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.