Без шашликів і горілки: на Прикарпатті хочуть дозволити новорічні гуляння

Новини, Суспільство

На 30% зменшилася кількість порушень карантинних обмежень на минулих вихідних.

Про це на селекторній нараді в Івано-Франківській ОДА повідомив начальник головного управління Держпродспоживслужби в області Роман Гурський, інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на “КУРС”.

Упродовж 21 та 22 листопада представники Держпродспоживслужби перевірили на предмет дотримання карантину вихідного дня 2121 об’єкт: магазини, ресторани, кафе тощо. Зафіксували 71 порушення, склали 62 протоколи.

По 12 випадках передали матеріали в поліцію.

“Ми передаємо в поліцію дані лише стосовно злісних порушників, які категорично ігнорують розпорядження уряду”, – повідомив Гурський.

За його словами, кількість порушень проти попередніх вихідних зменшилася на 30%.

“Люди почали розуміти”, – коментує начальник Держпродспоживслужби.

Роман Гурський підкреслив, що представники служби так само намагаються зрозуміти підприємців, чию діяльність обмежили, і йдуть їм назустріч. В прямому сенсі – цього тижня запланували зустрічі з рестораторами та представниками спортивних асоціацій області. За результатами будуть подавати пропозиції керівництву служби.

Також обласна Держпродспоживслужба в інтересах підприємців уже сформувала і подала в Кабмін, повідомив Гурський, пропозиції дозволити роботу у передноворічний та різдвяний час.

“Щоби нам не було так похмуро святкувати”, – пожартував посадовець.

За його словами, дозволять встановлення ялинок, новорічні ярмарки та коляду. Але із соціальною дистанцією та без вуличного застілля.

“Не конче за тиждень перед Різдвом біля ялинки їсти шашлик і пити горілку”, – підсумував Гурський.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.