“Ковід – це страшно, але страшніше не мати на хліб”, – мер Марцінків про ситуацію у Франківську (фото)

Новини, Суспільство

У Франківську росте захворюваність на коронавірус і водночас погіршується економічна ситуація.

Люди стоять у черзі на роботу в комунальні підприємства, кількість франківців у скруті, які отримують безкоштовні обіди щодня, зросла більш як утричі, інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ

з посиланням на “Курс”.

"Ковід - це страшно, але страшніше не мати на хліб", - мер Марцінків про ситуацію у Франківську 1

Про це на сьогоднішньому брифінгу та під час прямого включення на 4 Каналі повідомив міський голова Франківська Руслан Марцінків.

“Сьогодні є великий неспокій у людей і у бізнесу, – констатує мер. – В рази зросла кількість людей, які шукають роботу. Якщо рік тому була проблема найняти комунальних робітників чи водіїв автобусів на комунальне підприємство, то сьогодні є черги”.

Руслан Марцінків також зазначив, що в рази зросла кількість людей, які отримують щоденні безкоштовні обіди.

“Щодня годуємо людей з благодійним фондом “Карітас”. Якщо в березні було 120 потребуючих, то тепер 350-400″, – каже мер.

"Ковід - це страшно, але страшніше не мати на хліб", - мер Марцінків про ситуацію у Франківську 3
Черга по безкоштовні обіди у їдальню БФ “Карітас”, 13 листопада 2020

За його словами, важливо дотримуватися санітарно-епідемічних правил, але так само важливо втримати економічну ситуацію в місті.

“Ковід – це старшно, але ще старшніше, коли не маєш грошей на шматок хліба. Тому закликаю до зважених рішень”, – висловився мер.

"Ковід - це страшно, але страшніше не мати на хліб", - мер Марцінків про ситуацію у Франківську 5

Сьогодні в 4 франківських стаціонарах лікуються з коронавірусною інфекцією та її ускладненнями 548 пацієнтів, 444 з них – містяни.

У ЦМКЛ – 345 хворих, в лікарні №1 – 203 пацієнти, у пологовому лікуються 53, а в дитячій лікарні 40 хворих із COVID-19.

За минулу добу COVID-19 виявили у 208 мешканців Франківська та ОТГ, поінформував мер.

Від початку епідемії померли 177 хворих.

“Важливо тримати баланс: з одного боку, поборювати коронавірус, а з другого, – давати людям можливість заробити копійку”, – вважає Марцінків.

Мер Франківська уважає карантин вихідного дня напівзаходами і каже, що його запровадження нічого не дасть для стримування епідемії вірусу. Марцінків уважає більш доречним досвід європейських країн, де запроваджують повний локладун із фінансовою компенсацією місцевому бізнесу.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.