Відпочинок в Карпатах восени 2020: локації для мандрівки (фото)

Новини, Туризм

Туристи, які хоча б один раз в житті відвідали Карпати восени, назавжди закохаються в цю прекрасну атмосферу. Адже осінь розфарбовує неймовірні й незабутні краєвиди золотисто-багряними фарбами. Таке розмаїття барв здатне вразити будь-кого.

Travel24 підготував для вас добірку місць, де варто відпочити в Карпатах восени, інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ .

Термальні води в Косино

У Мукачівському районі Закарпатської області є село Косонь. Тут посеред старовинного дубового гаю розташувався сучасний рекреаційний курорт із термальними водами, який ідеально підходить для сімейного відпочинку. Є басейни з цілющими джерелами, соляна кімната, трав’яна, римська, угорська й турецька лазня. Також тут можете скупатися у фонтані-ілюзії, під навислим з неба золотим краном здоров’я.


Золотий кран здоров’я у Косино / accordtour.com

Яремче 

Невеличке та затишне прикарпатське містечко на березі річки Прут розташоване в гірській мальовничій улоговині. Яремче – є колискою карпатської культури та традицій. Варто заїхати на водоспад “Пробій”. Також тут знаходяться знамениті Скелі Довбуша, тому не оминайте цього містечка – воно подарує вам неймовірні спогади.


Скелі Довбуша в Яремче / @veselui_aero

Пилипець

Це місто відоме як гірськолижний курорт, але і восени тут є чим зайнятися. Можна відвідати найкрасивіший на Закарпатті водоспад Шипіт – одне з семи природних чудес України. Або покататися на канатній дорозі, милуючись гарними краєвидами осінніх Карпат. А за 7 кілометрів від Пилипця є унікальне джерело природної газованої мінеральної води, аналогів якому немає більше ніде у світі.


Водоспад Шипіт біля Пилипця / guide.karpaty.ua

Верховина

Магічне та загадкове місце, яке оберігає традиції Прикарпатського краю з південного боку. Навколишня краса та велич настільки вразила відомого режисера Сергія Параджанова, що саме тут було знято знаменитий на весь Радянський Союз фільм “Тіні забутих предків”. Тому у вас буде можливість завітати у хату-музей “Тіні забутих предків”, де безліч цікавих експонатів.


Хата-музей кінофільму “Тіні забутих предків” / verkhovyna.life

Бальнеологічний курорт Татарів

Татарів – це велике село вздовж річки Прут у Яремчанському районі Івано-Франківської області. Унікальне місце з цілющим мікрокліматом, де є хвойні та букові ліси. Сюди рекомендують приїжджати людям із захворюваннями легенів, оскільки в повітрі багато фіторечовин, які цілюще впливають на легені. За 6 кілометрів від села розташована знаменита Стежка Довбуша, де туристи можуть зустріти незвичайні кам’яні композиції, присвячені народному меснику.


Стежка Довбуша у Татарові / guide.karpaty.ua

Озеро Синевир

Поїздка в Карпати не може обійтися без відвідування найбільшого високогірного озера України – Синевиру. Воно розташоване в Закарпатській області недалеко від Межигір’я й займає цілих 7 гектарів. Загадковість цього місця зачарує назавжди, вам закортить дізнатися всі легенди та таємниці Морського ока. Також поруч пролягає Національний парк Синевир, гуляючи яким можна обійти озеро навколо й помилуватися перлиною Карпат із різних ракурсів.


Озеро Синевир / tourinform.org.ua

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.