У 10 разів швидший за 4G: уряд затвердив план впровадження 5G в Україні

Новини, Суспільство

Вже у грудні 2021 року планується надати телеком-операторам права на використання радіочастот для впровадження 5G. 

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на ТСН.

Кабінет міністрів затвердив план заходів із впровадження в Україні високошвидкісного 5G зв’язку, який передбачає можливість проведення перших тендерів на радіочастоти для 5G в жовтні 2021 року.

Відповідне розпорядження про прийняття плану уряд ухвалив на засіданні 11 листопада.

“Діджиталізація країни можлива лише за швидкісного та доступного інтернету. Уряд активно працює і в цьому напрямку. Сьогодні ми ухвалили низку рішень для покращення якості зв’язку та посилення захисту інформації. Затвердили план заходів для впровадження 5G зв’язку в Україні — важливий проєкт для розвитку кластерної економіки, де будуть реалізовані проєкти хмарних технологій, та проєкти, які стосуються Інтернету речей”, – повідомив прем’є-міністр Денис Шмигаль.

Зазначається, що згідно з планом, до кінця року планується створення робочої групи, до якої ввійдуть представники держорганів, профільні асоціації й учасники ринку. Також до кінця року робоча група повинна оцінити необхідність проведення дослідження з визначення вартості радіочастот у діапазонах 700 МГц і 3400-3800 МГц, необхідних для впровадження 5G.

За словами віце-прем’єр-міністра – міністра цифрової трансформації Михайла Федорова, оператори зможуть отримати ліцензії через 1-1,5 року за умови прийняття всіх необхідних нормативно-правових актів для запуску 5G. “Хочу нагадати, що при впровадженні технології 5G швидкість інтернету збільшується в 10-20 разів”, – сказав він та додав, що 5G дасть змогу суттєво поліпшити швидкість мобільного інтернету.

Федоров наголосив, що 5G в 10 разів швидший за 4G і забезпечує обмін величезних обсягів інформації на надвисоких швидкостях. Як і будь-яке інше покоління мобільного зв’язку, 5G цілком безпечний для людей.

Варто зазначити, Кабінет міністрів України визначив розвиток високошвидкісного зв’язку 4G і 5G як один із пріоритетів цифрової трансформації.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.