Зеленський розповів, скільки може тривати карантин «вихідного дня» та навіщо його запроваджують

Здоров'я, Новини, Політика, Суспільство

Президент Володимир Зеленський вважає, що запровадження карантину «вихідного дня» на декілька тижнів допоможе покращити епідситуацію в країні й уникнути локдауну.

Про це він сказав на селекторній нараді 9 листопада, передає пресслужба Офісу президента, Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ.

Зеленський вважає, що такі обмеження на декілька тижнів дозволять уникнути великого збільшення хворих і підготувати необхідну кількість ліжок у медзакладах для людей з COVID-19.

«Збільшення кількості ліжок, носіння масок та тимчасовий карантин вихідного дня дадуть хороший ефект», — вважає президент.

Він переконаний, що сценарій розвитку епідемічної ситуації в холодну пору року «буде далеко не найгіршим».

Карантин «вихідного дня»?

Над таким форматом посилення обмежень роздумують нині у МОЗ. У відомстві хочуть, щоб у суботу та неділю не працювало нічого, крім об’єктів критичної інфраструктури, як-от продуктових магазинів.

Навіщо такий карантин? Степанов пояснює, що це зменшить контакти між людьми та допоможе розірвати ланцюг передачі коронавірусу.

9 листопада головний санітарний лікар Віктор Ляшко повідомив, що Кабінет міністрів вже найближчим часом проголосує за впровадження на території України «карантину вихідного дня».

Яка у нас ситуація з COVID-19?

Епідемія набирає обертів. Щодня фіксують близько 10 тисяч нових випадків коронавірусу. 7 листопада в Україні виявили рекордну кількість нових хворих — 10 746 людей випадків.

За алгоритмом МОЗ жорсткий карантин по всій Україні обіцяють, коли щодоби виявлятимуть 11-15 тисяч хворих. Детальніше про чотири рівні небезпеки від МОЗ тут.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.