На площі перед ОДА – протест рестораторів

Економіка, Новини, Суспільство

Сьогодні, 11 листопада, на площі перед обласною державною адміністрацією Івано-Франківська розпочалась Всеукраїнська акція рестораторів “#МаюПравоПрацювати”.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на кореспондентку Бліц-Інфо.

Протестувальники зазначають, що боротьба з COVID-19 руйнує ресторанну індустрію у всій країні. Тож люди вимагають послабити тиск на галузь.

Підприємець Людмила Пінчук розповідає, що 25 років платить податки. Каже, що прийшла сюди, аби почути позицію влади щодо карантину вихідного дня.

«Ми їздили три рази до Києва, бо ми проти того, аби нас закривали у вихідні. Якщо закривають нас, нехай закривають все інше. Хочемо чути позицію влади. Якщо введуть карантин вихідного дня, то ми втратимо 30% прибутку. Ми платимо оренду та податок, нам і так важко у цих умовах»,- ділиться франківка.

Франківець Дмитро працює кухарем в одному з ресторанів міста. Розповідає, що у вихідні – прибуток найбільший.

«Хочемо, щоб нас не закривали, а знайшли вихід із ситуації. Ми працюємо згідно з санітарними нормами. І таке по всій Україні Я розумію, все дуже серйозно, але вихідні найприбутковіші для ресторанної сфери. Тому просимо вжити інші заходів, а не просто закрити нас і відправити у вільне плавання»,- зазначає хлопець.

Варто додати, в акції взяли участь й інші міста: Київ, Львів, Луцьк, Харків, Рівне, Суми, Тернопіль, Полтава, Запоріжжя, Маріуполь, Херсон, Івано-Франківськ, Одеса, Дніпро, Миколаїв, Мелітополь.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.