У Франківську на самоізоляції 28 класів та 6 дошкільних груп

Здоров'я, Новини, Суспільство

У мерії розповіли про ситуацію з навчальним процесом.

Про це йшлося третього листопада на оперативній нараді в міського голови Руслана Марцінківа, інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на  “Галку”.

Заступниця директора Департаменту освіти та науки Наталія Микула зауважила, що з другого листопада франківські учні 1-4 класів розпочали навчальний процес очно, у 5-11 класах – дистанційно. Серед початкових класів учора (2 листопада) була присутність 97%.

“МОН нарешті написало рекомендації, як здійснювати дистанційне навчання, як оплачувати працю вчителів. Заклад освіти має право сам визначати форми освітнього процесу, обирати конкретний цифровий ресурс, на якому проводити дистанційне, хоча досі немає єдиної платформи для всіх учнів. Учитель отримав право визначити доцільність проведення навчання в синхронному та асинхронному режимі: тобто не менше 30% він має бути онлайн одночасно з учнем, решту – має право скидувати завдання та працювати не перед камерою”, – каже Микула.

Дошкільні заклади, за словами Наталії Микули, працюють у звичному режимі. Їх відвідуваність – 57%

“Наразі маємо 24 школярів з коронавірусом та одну дитинку у дитсадку. Хворими є 52 працівники закладів ЗСО та 21 працівник дошкільних закладів. 28 класів та 6 дошкільних груп – на самоізоляції”, – додала Микула.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.