На Прикарпатті триває осінній призов (фото)

Новини, Суспільство

Юнаки, які відслужили на строковій службі в Збройних силах України, впродовж п’яти днів після повернення додому повинні стати на облік у військкоматі. Після цього вони стають військовозобов’язаними.

Ігор Дяків повернувся до Івано-Франківська 22-го жовтня. Він півтора року служив у Державній прикордонній службі. Чоловік розповідає, що у військовій частині у Черкасах його вчили військової справи. Потім відправили в Мостиський прикордонний загін, а згодом – на Закарпаття.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на КоломияСьогодні.

“У Діловому служити трохи важко, бо там є контрабандисти. Вони пробігають. Ми їх ловимо, затримуємо. Враження про Мостиський прикордонний загін нормальні. Від Мукачівського прикордонного загону враження також цікаві. Цікаво було ловити порушників”, – ділиться спогадами Ігор Дяків.

Володимир Степаненко також прийшов у військкомат, щоб стати на облік. Розповідає, ще роздумує, чи піти на військову службу за контрактом.

Каже, що служив у місті Василькові Київської області в повітряних військах України: “Там я “учебку” проходив і лишився в частині. Обов’язки – забезпечення літаків, щоб вони були завжди задуті повітрям, киснем, ракети – азотом і щоб техніка була завжди на ходу. Ще в роздумах – можливо, підпишу контракт. Але це ще не точно. Я хочу подумати”.

Юнаки, які мають вищу освіту, служать в армії рік. Ті, які не мають, – півтора року.

За словами військового комісара Івано-Франківського військового комісаріату Ігоря Сорокопуда, 30 % строковиків одразу підписують контракт на військову службу.

“Після звільнення зі строкової військової служби всі військовослужбовці зобов’язані протягом п’яти днів стати на облік у військовому комісаріаті за місцем свого проживання. Після того, як він стане на облік, йому за рахунок державного бюджету виплачується одноразова грошова допомога. Планове завдання щодо призову осені 2020-го року до Івано-Франківського військового комісаріату на строкову службу становить 65 чоловіків. На сьогоднішні уже призвано 28”, – каже Ігор Сорокопуд.

Наступна відправка строковиків в армію від Івано-Франківського військового комісаріату запланована на п’яте листопада.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.