Франківськ — найменш забруднене місто серед усіх регіонів України

Економіка, Новини, Суспільство

Попри кризу, яка охопила весь світ, Франківськ продовжує економічно розвиватися.

Про це під час оперативної наради повідомила начальниця управління економічного та інтеграційного розвитку Надія Кромкач, інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ .

За її словами, проаналізувавши 36 показників, визначили, що Івано-Франківськ займає лідерські місця за кількома показниками.

“Наше місто найменш забруднене. Для прикладу, кількість шкідливих викидів у Рівному майже вдесятеро більша, ніж у Франківську. Також місто не втрачає лідерських позицій по введенню в експлуатацію житла і значно випереджає інші обласні центри”, – розповіла Надія Кромкач.

Івано-Франківськ посідає перше місце за сприятливий бізнес-клімат, про що свідчить кількість малих підприємств на 10 тисяч наявного населення та друге місце за обсягом капітальних інвестицій на одну особу.

До бюджету міста за 8 місяців надійшло 771 мільйон гривень податку. І третє місце Івано-Франківськ займає за розміром середньомісячної заробітної плати штатних працівників (9 тисяч гривень).

“На жаль, погіршилися показники природного приросту чисельності населення, вперше, відколи почали проводити такий аналіз. Така ситуація спостерігається в усіх обласних центрах. Зате у місті найнижчий коефіцієнт злочинності серед обласних центрів Україні”, – додала Кромкач.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.