У Коломийській ОТГ запроваджують патронат над дитиною

Новини, Суспільство

Інколи буває так, що через складні обставини, непорозуміння чи насилля дитина більше не може проживати разом із батьками або законними представниками.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ  з посиланням на Бліц-Інфо.

У такому разі, відповідно до реформи, впроваджено патронат над дитиною. Це тимчасове проживання, виховання і реабілітація у родині патронатного вихователя.

Сьогодні, 25 вересня в ратуші відбулася зустріч представників обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, служби у справах дітей облдержадміністрації, кандидатів у патронатні вихователі, представників департаменту соцполітики, єдиного центру надання реабілітаційних та соціальних послуг, управління освіти, КНП «Коломийський міський центр ПМСД», БФ “Карітас”, на якій обговорили нюанси впровадження такої послуги в Коломийській ОТГ.

– Ми працювали над запровадженням послуги патронатної сім’ї, – розповів заступник міського голови Володимир Бойцан, – бо усвідомлювали, що саме у такий спосіб діти, які залишилися без батьківського піклування або потребують підтримки, можуть отримати досвід безпечних здорових сімейних стосунків.

Патронат у Коломиї єдиний центр надання реабілітаційних та соціальних послуг та служба у справах дітей розпочали впроваджувати рік тому. Кандидати успішно завершили відповідне навчання, включно з медичними, психологічними тренінгами.

На сьогодні біля 150 дітей із родин, які перебувають у кризовій ситуації, можуть бути клієнтами сім’ї патронатних вихователів. Гіпотетично навіть кожна родина може потрапити у ситуацію, коли в них трапиться складна життєва криза, тоді для дитини краще пожити від трьох до шести місяців у патронатній сім’ї. З родиною попрацюють фахівці мульти дисциплінарної команди (психологи, соціальні працівники, медики) і залежно від результатів дитину можна буде повернути в сім’ю або позбавити батьків батьківських прав.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.