Івано-Франківщина: Зросли податкові надходження за нерухоме майно

Економіка, Новини, Суспільство

Надходження від податку за нерухоме майно.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на “Голос України”.

Надходження від податку за нерухоме майно в Івано-Франківській області за вісім місяців поточного року становлять 86,7 млн грн. Це на 11 млн грн більше, ніж за такий же період торік.

У Головному управлінні ДПС в області інформують, що такий податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, сплачують фізичні та юридичні особи, які є власниками житлової та нежитлової нерухомості. Це квартири із площею понад 60 кв. м та будинки – понад 120 кв. м.

У разі несплати такого податку до боржників застосовують штрафні санкції – від 5 до 10 відсотків непогашеної суми. Краще уникнути зайвих видатків та вносити кошти вчасно.

Гігантоманія, притаманна сплеску індивідуального будівництва періоду 90-х років минулого століття, нині виливається в зайві видатки за великі площі. Тим-то нині найбільше популярні компактні одно- та двокімнатні квартири та невеликі будинки.

Людмила СТРАЖНИК.
Івано-Франківська область.
На знімку: за зайві квадрати доводиться платити.
Фото автора.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.