На хабарі затримано посадовця Служби автомобільних доріг

Кримінал, Новини, Суспільство

Управління стратегічних розслідувань та слідчі обласного ГУНП за процесуальним керівництвом обласної прокуратури «на гарячому» затримали працівника Служби автомобільних доріг в Івано-Франківській області за отримання неправомірної вигоди.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на обласну поліцію.

Посадовець вимагав та одержав неправомірну вигоду в розмірі 20 тисяч гривень від керівника суб’єкта господарської діяльності за сприяння у розв’язанні питання щодо надання дозволу на встановлення рекламних пілонів (білбордів) на автодорозі державного значення.

Предмет неправомірної вигоди вилучено, проводяться першочергові слідчі дії. Наразі вирішується питання щодо затримання посадовця в порядку ст. 208 КПК України та повідомлення про підозру у скоєнні кримінального правопорушення за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.

Йдеться про факт прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою.

Правопорушнику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Також, проводяться процесуальні дії по перевірці причетності інших посадових осіб до злочинної діяльності.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.