У Калуші вдруге виділили допомогу 185-ти мешканцям, в яких підтопило споруди, гаражі та городи (відео)

Відео-новини, Новини, Суспільство

Цього тижня виконавчий комітет Калуської міської ради затвердив вже друге рішення про надання одноразових грошових допомог громадянам, які постраждали внаслідок надзвичайної ситуації у зв’язку з проливними дощами 22-23 червня поточного року.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на  “Вікна”.

Нагадаємо, перше таке рішення було прийнято наприкінці серпня. Тоді допомогу виділи для 183-х калушан на загальну суму 170,5 тис. гривень. Це власники садово-городніх ділянок в районі Домбровського кар’єру та автопарку, в яких затопило городи і садові будинки.

Виплата допомоги від держави для них не була передбачена. А цього разу допомогу виділили ще для 185-ти мешканців громади, в яких підтопило господарські споруди, гаражі та городи. Загальна сума рішення — 179 тис. гривень. Таким чином, на виплату допомог постраждалим від паводку в червні в Калуші вже виділили майже 350 тис. гривень — це практично всі кошти, які були передбачені міським бюджетом на такі цілі.

Подробиці у сюжеті від “Вікон”:

Нагадаємо, 30 липня Калуська міська рада збільшила фінансування міської програми соціального захисту населення на 2020 рік на 350 тис. гривень — таку сума виділили на виплату допомоги громадянам, які постраждали від паводку. Також тоді міська рада затвердила Порядок надання одноразових грошових допомог громадянам на відшкодування збитків, завданих внаслідок  надзвичайної ситуації у зв’язку з проливними дощами 22-23 червня 2020 року. За рішенням міської ради, людям, у яких підтопило гаражі, господарські споруди й угіддя, виплатять по 1000 гривень, а якщо затопило лише город — 500 гривень.

Минулого року в Калуші коштом міського бюджету теж виплачували компенсації мешканцям, які постраждали від підтоплень через проливні дощі 28 червня. Тоді допомогу, максимальний розмір якої становив 8 тис. гривень, отримали 123 жителі міста на 224 тис. гривень.

Нагадаємо, мешканцям Калуської ОТГ, які постраждали від паводку, за рахунок державної субвенції виплатили  понад 3,9 млн гривень. Йдеться про людей, у яких затопило житлові будинки. Зокрема, допомогу отримали 89 мешканців міста Калуша та 140 мешканців сіл Калуської ОТГ. Вони отримали по 20 тис. гривень на будинок для проведення поточного ремонту.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.