Марцінків хоче, аби чоловіки дивилися як жінки народжують

Здоров'я, Новини

Під час виконавчого комітету 24 вересня міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків звернувся до начальниці департаменту охорони здоров’я Марії Бойко з проханням дозволити проводити партнерські пологи з 28 вересня.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ.

“Прошу проконтролювати, аби своїм наказом дати можливість проводити партнерські пологи з певними вимогами”, – каже Марцінків.

За словами Бойко, за останні три тижні звернень від вагітних жінок про дозвіл партнерських пологів не було.

“До нас протягом трьох тижнів приходять звернення й ми побачимо, що не звернулася жодна вагітна жінка чи її чоловік. Звертаються особи, які захищають чиїсь права – абсолютно сторонні люди”, – підкреслює Бойко.

Марцінків наголосив, право на партнерські пологи повинно бути, але головна медикиня міста відповіла, його (права – ред.) ніде не прописано.

“Ніде немає написаного такого права, щоб воно було затверджено Конституцією чи основами законодавства України про охорону здоров’я”, – пояснює Бойко.

Мер попросив опрацювати питання, видати відповідний наказ й дати можливість людям на партнерські пологи.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.