“Ми єдині. Ми за мир”: у Франківську відзначили День миру (відео+фото)

Відео-новини, Новини, Суспільство

У Палаці Потоцьких – майстерні просто неба. Малеча малює, розфарбовує пряники та пише листи українським захисникам.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ  з посиланням на  Ратушу.

Творчу локацію для дітей організували дружини воїнів АТО.

На святі всі охочі виконали картину з ниток – голуба у кольорах українського прапора.

“Варто просто поважати одне одного, мати більше терпіння і буде мир. Бо якщо мене хтось образив, я стерпів і більше він до мене не полізе, бо який сенс, якщо я нічого не роблю? Ось так мирно можна жити”, – каже відвідувач свята Юрій Команіцький.

Подробиці у сюжеті  Канал 402:

Відвідувачів заходу пригощали солодощами із нагадуваннями “Твори добро”, “Усміхайся”, “Живи в мирі”, “Цінуй себе”.

“Ми маємо солодкі посилання з написами, щоб закласти у людях, як можна пропагувати мир кожного дня: бути мирнішими, людянішими, усміхатися, творити добро”, – розповідає керівник ГО “Дружина воїна” Тетяна Фреїшин.

На святі свою локацію мали й поліцейські. Вони підіймали не менш важливі теми: як уникнути булінгу та як вирішувати конфлікти.

“Ми розповідаємо дітям правила поведінки, як не стати жертвою будь-якого насильства, остерігатися сторонніх людей”, – каже старший інспектор ювенальної превенції Івано-Франківського відділу поліції Вадим Василецький.

Акцію організував благодійний фонд “Карітас”. Хотіли підтримати українських захисників, які тримають мирне небо над Україною.

“Ми організували таке свято, щоб справді віддати шану тим воїнам, які зараз стоять на передовій та захищають нашу Батьківщину. Хочемо й згадати тих, хто загинув і віддав своє життя”, – каже працівниця “Карітасу” Наталія Кец.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.