Івано-Франківськ: стартувало повноцінне навчання у школах

Новини, Суспільство

21 вересня комунальні заклади загальної середньої освіти Івано-Франківської ОТГ нарешті запрацювали на повну.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ  з посиланням на “Голос України”.

Позаяк місто нарешті вийшло із червоної зони епідемічної небезпеки, навчання після продовжених канікул та ще тижня дистанційного формату перейшло у звичний режим.

“Це надзвичайно радісний день для батьків, школярів та педагогів. Понад 32 тисячі учнів навчатимуться в 46 закладах загальної середньої освіти. Серед них – 3600 першокласників”, – повідомив директор департаменту освіти та науки міськради Ігор Максимчук.

Одразу три класи першокласників – в Івано-Франківському ліцеї № 5. Цей спеціалізований заклад із поглибленим вивченням німецької мови єдиний із Прикарпаття включений до програми DSD-шкіл. Тут уперше в 2008 році 23 випускникам вручили міжнародні дипломи із німецької мови рівня С1.

Німецьку тут вивчають із першого класу. З другого класу – англійську, з десятого – ще й польську. Навчання з кількох спеціальних предметів школярам проводять німецькою.

Анастасія Печук – першокласниця ліцею № 5 (на знімку). Її мама Галина повідомила, що розпочалося повноцінне навчання тільки з короткої урочистої лінійки та знайомства з учителькою. Учням початкових класів маски носити не рекомендовано. Заклад забезпечено засобами індивідуального захисту, відпрацьована логістика.

Людмила СТРАЖНИК.

Фото автора.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.