Розробник отрути “Новічок” вибачився перед Навальним (відео)

Новини, Суспільство

Хімік і один з розробників бойової отруйної речовини “Новічок” Віл Мірзаянов вибачився перед російським політиком Олексієм Навальним.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на телеканал “Дождь”

“Приношу свої глибокі вибачення Навальному за те, що я брав участь у цьому злочинному бізнесі з розробки речовини, якою він отруївся”.

Мірзаянов, який з 1995 року проживає в США, зазначив, що все своє подальше життя присвятив боротьбі проти застосування бойових отрут, зокрема “Новічка”.Російський опозиціонер Олексій Навальний, який проходить лікування в Німеччині після отруєння, розповів про процес лікування і свої перші успіхи.

Передісторія: 

  • На початку вересня німецький уряд заявив, що Навального отруїли нервово-паралітичною речовиною з групи “Новічок”.
  • Німецькі ЗМІ з посиланням на джерела серед причетних до розслідування повідомили, що Навального отруїли покращеним типом цього нервового агента, від якого він мав померти ще в літаку.
  • Пізніше лабораторії у Франції і Швеції підтвердили отруєння Навального нервовим агентом з групи “Новічок”.
  • Низка лідерів країн та глави МЗС країн G7 вимагають від Росії негайно прояснити, хто несе відповідальність за отруєння Навального, і покарати винних.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.