Україна розробляє імуноглобулін для лікування хворих на COVID-19 — Степанов

Здоров'я, Новини, Суспільство

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що Україна не зосереджена на такому методі як переливання крові від пацієнтів, що хворіли на COVID-19, здоровим людям з метою вироблення у них імунітету. У боротьбі з хворобою Україна орієнтується на виробництво лікарського засобу “Біовен”.

Про це він заявив на брифінгу,пише Голос.if.ua. За словами Степанова, МОЗ стежить за різними пропозицями науковців та відповідними дослідженнями у світі, однак орієнтується на інші способи боротьби з коронавірусом.

“Ми зараз зосереджені не просто на просто переливанні плазми крові від перехворілих, бо вона (ця процедура – ред.) не дала гарні результати і не надана до протоколів лікування у інших країнах”, – сказав очільник МОЗ.

За його словами, Україна орієнтується на виробництво іншого лікарського засобу.

“Україна зосереджена на виробництві гіперімунного імуноглобуліну з цієї крові – це лікарський засіб, який може використовуватися (при лікуванні COVID-19 – ред.). Його випробування ще тривають. Але та попередня інформація, яка існує, (свідчить – ред.), що саме гіперімунний імуноглобулін може мати хороші результати у процесі лікування. А в Україні тривають клінічні випробування препарату “Біовен”. Це саме імуноглобулін для лікування хворих на COVID-19. Клінічні випробування не закінчилися, але ми розраховуємо на гарні результати цих випробувань,” – резюмував він.

Всі важливі Новини Івано-Франківська – Голос  тут.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.