Курсантки, яких збив майор, відмовилися від компенсації

Кримінал, Новини, Суспільство

Курсантки Української військово-медичної академії, які отримали тяжкі травми внаслідок аварії за участі майора ЗСУ Володимира Холодного, який не впорався з керуванням та наїхав на них, відмовились від компенсації.

Постраждалі Олександра Гуй, Тетяна Ніколаєва та Галина Николин під час брифінгу на території Головного військового клінічного госпіталю, де проходять лікування, яких цитує “Суспільне“, передає  Голос.if.ua.

“Вони (сім’я військовослужбовця – ред.) пропонують нам компенсацію. Ми від неї відмовляємось, оскільки ми знаємо, що в нього є жінка онкохвора і дитина. Тобто, його сім’я не винна і не повинна нести тягар”.

Плюс у мене зняли некроз, а як воно буде заживати, ніхто не знає. Плюс у мене поламані кістки. Апарат стоїть зовнішньої фіксації. Його також треба буде знімати, ставити пластину, накладати шкіру. Ще багато всього. Та все буде добре”- сказала Олександра Гуй.

“Я розумію, що все буде добре, тому що “а як інакше?”. Вже сталося і сталося. Вороття вже назад немає. Будемо людьми нового покоління – будемо кіборгами. Ось і все”- сказала Тетяна Ніколаєва.

“Діями прокурора задоволена, але я не задоволена діями слідчого. Слідчий телефонував, сказав – “я слідчий Олександр”, і ні разу не прийшов, щоб взяти свідчення. Я розумію, що у людини є інша робота, і не тільки є наша справа, але… Тобто слідчого ми взагалі не бачили”- сказала Галина Николин.

Николин також зазначила, що була проведена транспортна експертиза. І було встановлено, що транспортний засіб — справний.

Передісторія:

  • 25 серпня у Києві на території військової частини на вулиці Зоологічній водій авто Toyota Prius наїхав на трьох курсанток Української військово-медичної академії. Майора 1974 р.н. затримали на місці події, його сп’яніння підтвердив драгер.
  • За фактом ДТП столична поліція розпочала кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 ККУ (порушення правил безпеки дорожнього руху). Санкція статті передбачає до 8 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортним засобом до 3 років.
  • Троє 23-річних дівчат зазнали каліцтв внаслідок наїзду: двом ампутували по одній нозі (одна з дівчат може втратити обидві ноги), у третьої переламані обидві нижні кінцівки.

Всі важливі Новини Івано-Франківська – Голос  тут.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.