У Верховині засудили пенсіонера, який погрожував сусідові сокирою

Кримінал, Новини, Суспільство

Верховинський районний суд виніс вирок у справі про погрозу вбивством.

Як стало відомо, 24 серпня 2019 року близько 18:00 місцевий пенсіонер знаходився у присілку Штубей, с Гринява, Верховинського району. Він повертався з сінокосу, ніс із собою граблі та сокиру. По дорозі він побачив свого знайомого, який косив траву, пише Голос.if.ua з почиланням на Новини Карпат.

“Підійшовши ближче, він сказав знайомому, щоб той сплатив йому гроші, які на його користь присудив суд. Однак той відповів, що ніяких грошей не збирається платити. У відповідь підозрюванй розгнівався, став погрожувати чоловіку , що вб’є його, та замахнувся у його сторону сокирою. Проте той відхилився, сокира впала на землю, після чого потерпілий відібрав у нього сокиру, а зловмисника з місця події забрав власник сокири”, – йдеться у рішенні суду.

У суді пенсіонер повністю визнав вину, розкаявся у вчиненому, попросив врахувати його похилий вік та суворо не карати, пишуть Версії з посиланням на ГК.

Згідно з показами потерпілого, вони зі зловмисником вже майже 10 років перебувають у неприязних відносинах і є сусідами. За його словами, пенсіонер був у нетверезому стані та біг до нього, розмахуючи сокирою. Але він відхилився, і сокира впала на землю.

17 липня суд, вивчивши всі обставини справи, виніс у ній вирок. Пенсіонера з Верховинщини визнали винним у погрозі вбивством. Йому призначити покарання за ч.1 ст.129КК України у виді штрафу в розмірі 300  неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 5100 гривень.

Всі важливі Новини Івано-Франківська – Голос  тут.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.