Івано-Франківську ОТГ ніяк не поділять на округи: голова виборчої комісії не приходить на засідання

Новини, Політика

Сьогодні, 6 вересня, Івано-Франківська міська територіальна виборча комісія вдруге зібралася на засідання, щоб поділити Івано-Франківську ОТГ на округи.

Причиною сварок та дискусій стала кількість округів і їх розташування у місті, пише Голос.if.ua.

Пропонується створити 4, 5 або 6 округів – на розгляд членів комісії. Вчора голова комісії Андрій Петрик не закрив засідання і залишив зал. Сьогодні члени комісії зібралися на засідання о 10.00 год, але сам голова не з’явився.

Члени комісії стверджують, що голова свідомо затягує час і не з’являється на засідання.

“Ми кажемо голові – давайте розглядати і затверджувати округи. Він вчора розглянув тільки перше питання і не перейшовши до «Різного». Закрив засідання і втік. Ми кличемо голову, пропонуємо не закривати засідання і напрацювати зміни. Він займається іншими питаннями. Ми напрацьовуємо самі. Дискутуємо без голови”, – говорить член ТВК Олександра Петрик.

Натомість у спільному робочому чаті Андрій Петрик повідомив, що засідання скликає сьогодні, 6 вересня, на 18.00 год.

Олександра Петрик каже, що якщо і завтра не приймуть округи, то ЦВК може розпустити їх за бездіяльність та призначить іншу ТВК.

“Нас є 18 членів комісії. Більшість є тут, а голови немає. Я можу скласти постанову, підписати її, але вона не буде чинною. Так само за формування порядку денного відповідає голова ТВК”, – пояснює секретар комісії Тетяна Кучер.

Члени ТВК кажуть, що голова ТВК не бачив напрацювання членів комісії та не відомо, чи з’явиться на 18.00.

“Ми вносили, головним чином, поділ на 6 округів, щоб поділ був рівномірним, щоб жоден мікрорайон не був поділений на частини. Старалися зробити так, щоб люди мали менше незручностей. Зараз людям пояснити, що частина БАМу, піде до центру, а інша частина – до Крихівців, то неправильно. Ми тут, щоб, в першу чергу, відстояти права та інтереси виборців”, – говорить заступник голови ТВК Владислав Куцик.

Всі важливі Новини Івано-Франківська – Голос  тут.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.