Два молодіжних театри з Прикарпаття відзначили на всеукраїнському фестивалі

Новини, Суспільство

Творчі трупи молодіжних театрів Franco-театр з Коломиї та Silentium з Калуша Івано-Франківської області відзначили на Всеукраїнському фестивалі театрального мистецтва “Від Гіпаніса до Борисфена”.

Про це пишуть на сторінках театрів, інформує Голос.if.ua.

Фестиваль “Від Гіпаніса до Борисфена” має на меті популяризувати театральне мистецтво та сприяти обміну досвідом аматорських театрів України.

Кожен театр-учасник фестивалю представляв виставу на довільну тему. Тривалість виступу — до 60 хвилин.

На фестивалі, який щороку проходить в Очакові, коломийський “Franco-театр” здобув Гран-прі із соціальною драмою “ЛУZEР”.

“Це справжнє свято великої театральної родини. Кожен із них особливий і прагне творити український театр, незважаючи на складні обставини”, – розповідають коломияни.

Калуський Silentium посів перше місце.

“В Очаків приїжджають найкращі народні та аматорські театри зі всієї України. І в цьому році ми мали змогу побувати на цікавих виставах, відчути кайф від самого міста, фестивалю, людей, повітря і моря”, – так відгукуються про фестиваль його учасники з Калуша.

Обидва театри відзначили й “За пластичне рішення вистави”.

Всі важливі Новини Івано-Франківська – Голос  тут.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.